Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Intervenție de urgență în Delta Dunării. A fost solicitat elicopterul SMURD de la Constanța (GALERIE FOTO)

ro

27 Nov, 2021 16:26 2641 Marime text
  • Intervenție de urgență în Delta Dunării 
UPDATE 

Poliţiştii tulceni au întocmit, sâmbătă, un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, după ce un bărbat s-a rănit în timp ce se deplasa cu un autovehicul pe plaja Perişor, zonă strict protejată din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din satul Jurilovca, se afla la volanul unui autovehicul atunci când s-a răsturnat pe câmpul din apropierea digului de protecţie.

"În urma incidentului, a rezultat vătămarea corporală a bărbatului, care a fost preluat de un elicopter SMURD, în vederea transportării acestuia la o unitate medicală. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă", a anunţat IPJ Tulcea.

Bărbatul a fost transportat la spitalul din Constanţa pentru îngrijiri medicale, el suferind un politraumatism şi un pneumotorax, în urma producerii accidentului, potrivit Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, scrie agepres.ro. 

Perişor este una din plajele sălbatice din RBDD, accesul pe acestea fiind interzis de legislaţie. Cu toate acestea, zona este căutată de turişti pentru linişte şi peisaj. 


Elicopterul SMURD Constanţa a intervenit sâmbătă, 27 noiembrie în Delta Dunării, într-o zonă izolată din apropierea Plajei Perişor. 

Intervenție s-a efectuat pentru salvarea vieţii unui bărbat aflat în stare gravă, care a suferit un politraumatism şi un pneumotorax în urma producerii unui accident rutier, scrie agepres.ro. 

Potrivit Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, având în vedere necesitatea intervenţiei rapide cauzată de afecţiunile bărbatului şi întrucât accesul resurselor terestre de salvare în Plaja Perişor se poate face doar pe cale navigabilă, a fost direcţionat echipajul elicopterului SMURD de la Constanţa, care a intervenit prompt pentru salvarea vieţii bărbatului, prin acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi transportarea acestuia, în 30 de minute, către medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Oficial de la DSU 

Intervenție contra cronometru în Delta Dunării. Elicopterul SMURD de la Constanța a fost solicitat să intervină de urgență
Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.

În urmă cu puțin timp, elicopterul SMURD Constanța a intervenit în Delta Dunării, într-o zonă izolată din apropierea Plajei Perișor, pentru salvarea vieții unui bărbat aflat în stare gravă, care a suferit un politraumatism și un pneumotorax în urma producerii unui accident rutier.

Având în vedere necesitatea intervenției rapide cauzată de afecțiunile bărbatului și, întrucât accesul resurselor terestre de salvare în Plaja Perișor se poate face doar pe cale navigabilă, a fost direcționat echipajul elicopterului SMURD de la Constanța, care a intervenit prompt pentru salvarea vieții bărbatului, prin acordarea asistenței medicale de urgență și transportarea acestuia, în 30 de minute, către medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.


Sursa foto: Facebook/  Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii