Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:12 07 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța lansează proiectul ESPERO. „Vom organiza o serie de ateliere de promovare a elementelor de cultură și civilizație românească, excursii“

ro

19 May, 2022 12:22 502 Marime text


Universitatea Ovidius, foto: Facebook
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) implementează, în perioada mai-decembrie 2022, proiectul CNFIS-FDI-2022-0532 - Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă (ESPERO), informează conf. univ. dr. Cristina Duhnea, directorul proiectului.Potrivit sursei citate, această inițiativă este o continuare a proiectelor implementate de către UOC în anii trecuți și finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, pentru domeniul strategic de finanțare 2: Internaționalizare.

 

„Prin proiectul ESPERO ne propunem, printre altele, să creștem vizibilitatea UOC, în plan european și internațional, ca universitate multiculturală comprehensivă, în vederea dezvoltării parteneriatelor pentru educație și cercetare, intensificând astfel cooperările academice. Totodată, vom accelera procesul de «internaționalizare acasă», prin organizarea de evenimente și acțiuni care să implice interacțiunea dintre studenții internaționali și cei români înmatriculați în UOC.


Vom organiza o serie de ateliere de promovare a elementelor de cultură și civilizație românească, excursii și o conferință tematică, astfel încât să facilităm adaptarea studenților internaționali la mediul academic și cultural din universitate și din Dobrogea. În același timp, prin aceste acțiuni sperăm să creștem și interesul studenților români de a aplica pentru o mobilitate Erasmus Plus de studiu sau de practică”, a menționat conf. univ. dr. Cristina Duhnea.
Proiectul CNFIS-FDI-2022-0532 - Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă (ESPERO) are o valoare totală de 311.500 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii