Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:06 29 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un ofițer de poliție din IPJ Constanța dus la arestare pentru vătămare corporală

ro

08 Jun, 2021 16:40 2099 Marime text


Azi, 08 iunie 2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a formulat propunere de arestare preventivă faţă de inculpatul Alexandru D., de 26 de ani, aflat în stare de reținere, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală.

Inculpatul este ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, cu gradul profesional de inspector de poliție.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, că la data de 04.06.2021, orele 13.15, inculpatul D.A. i-a aplicat persoanei vătămate, de sex masculin, în vârstă de 55 de ani, lovituri cu piciorul, la nivel capului, ocazie acesta a suferit mai multe leziuni.

În urma loviturilor victima necesită 100 de zile de îngrijiri medicale, în cazul supraviețuirii (prognostic rezervat), viața i-a fost pusă în primejdie prin hemoragie meningo-cerebrală, necesitând îngrijiri medicale în condiții de terapie intensivă (comă, stop cardio-respirator resuscitat); ținând cont de topografia leziunilor traumatice și de gravitatea lor, cel mai probabil mecanismul de producere a fost lovire cu piciorul la nivelul feței și mentonului cu hiperextensia capului.

Inculpatul și victima frecventau același bar, agresiunea s-a produs în proximitatea locației, din municipiul Constanța, iar motivația agresiunii nu a fost stabilită până la acest moment procesual.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și 

Cine a sunat la 112
Detalii exclusive din ancheta polițstului de la Secția 5 din Constanța încătușat pentru vătămare corporală

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii