Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Un nou accident aviatic în România. Al doilea în ultimele 24 de ore. Două victime (GALERIE FOTO)

ro

28 Aug, 2022 11:12 1597 Marime text
Accident aviatic. Foto: ISU Bistrița NăsăudPompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița Năsăud au fost solicitați astăzi să intervină la o aeronavă ușoară căzută în lacul Colibița. 

Din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, la locul indicat, au fost alocate 1 autospecială de stingere și 2 ambulanțe SMURD. 

Potrivit IGSU, de asemenea, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV.

Accident aviatic. Foto: ISU BistrițaDin primele informații două persoane se aflau la bordul aeronavei. 

Pasagerul a suferit leziuni ușoare, iar pilotul a fost găsit inconștient. Cadrele medicale efectuează manevrele de resuscitare. 

Acesta este al doilea accident aviatic din ultimele 24 de ore. Ieri un avion cu două persoane la bord s-a prăbușit în județul Giurgiu. 

Ambele victime, găsite decedate. 

UPDATE: 

Potrivit ISU Bistrița Năsăud, pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionului, inconştient, în stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcaţiuni.

„Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic până la sosirea primelor echipaje de intervenţie. Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima fază, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării", au precizat reprezentanții ISU Bistrița Năsăud.

Pasagerul, un cetăţean german de 45 de ani, s-a ales doar cu răni uşoare şi a refuzat transportul la spital. 

UPDATE: 2

Potrivit IGSU, până la urmă, s-a decis transportul pasagerului la UPU SMURD Bistrița  pentru investigații suplimentare de specialitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii