Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă neagră Un adolescent s-a înecat la Capidava, iar un tânăr, la Costineşti (video)

ro

13 Jul, 2015 00:00 2640 Marime text
Sâmbătă neagră pe litoral. Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean au avut o zi plină, deoarece medicii au fost solicitaţi, numai pe litoral, în şapte cazuri cu victime aflate în pericol de înec.

Un tânăr de 22 de ani, din judeţul Prahova, care muncea la o terasă din Costineşti, dar se afla în timpul liber, şi-a găsit sfârşitul, sâmbătă, în apa mării. El se afla la apă mică în momentul în care i s-a făcut rău, brusc. Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, ajunşi la faţa locului, au început manevrele de resuscitare. Circa 50 de minute s-au străduit să-l resusciteze, însă a fost în zadar.

Turiştii aflaţi pe plajă au intervenit şi l-au scos din apă. Printre aceştia s-a aflat un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe Ialomiţa şi un cadru medical din judeţul Vaslui. Ei au fost primii care i-au acordat ajutor până la venirea echipajului medical. La necropsie se va stabili cauza exactă a decesului.

Tot sâmbătă, un adolescent de 14 ani s-a înecat în Dunăre, la Capidava, după ce a intrat să se scalde într-o zonă extrem de periculoasă a fluviului, unde erau curenţi puternici. Băiatul a fost găsit de scafandrii militari ai ISU „Dobrogea”. Adolescentul a fost declarat decedat, după ce a fost căutat în apele învolburate ale fluviului câteva ore. Împreună cu el s-a aventurat la scăldat şi un adult, dar acesta a fost salvat de localnici înainte de sosirea echipajelor de urgenţă.

Salvatorii au mai fost solicitaţi, sâmbătă, de patru ori în staţiunea Neptun şi o dată la Eforie Sud, unde un copil a fost scos din apa Mării Negre. Părinţii au refuzat însă transportarea copilului la spital, deoarece starea acestuia era bună. Un alt copil a fost salvat la Eforie Nord. Cei patru pacienţi de la Neptun, trei adulţi şi un copil, au fost transportaţi la Spitalul Mangalia. Pacientul de la Eforie Nord a fost adus la Spitalul Judeţean, fiind internat pentru îngrijiri de specialitate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii