Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:40 31 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Sturion prins în plase multifilament, eliberat de poliţiştii de frontieră. Ce s-a stabilit în urma verificărilor

ro

28 Jun, 2021 11:19 595 Marime text
  • Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat, în Rezervația Delta Dunării, peste 500 metri de plase de pescuit multifilament si au eliberat în mediul natural acvatic două exemplare de sturion.
În data 27.06.2021, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere în zona de competență, echipajul unei ambarcaţiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina a observat, în zona Golfului Musura din cadrul Rezervației Biosfera Delta Dunării, mai multe plase de pescuit tip multifilament.

Deoarece nu au fost identificate persoane implicate în această activitate infracţională, uneltele neautorizate la pescuit au fost scoase din apă, fiind astfel descoperite două exemplare de păstrugă, specia sturion, prinse în plase.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor este de 540 metri, iar cele două exemplare de peşte, care cântăresc în total aproximativ 5kg, erau vii, fiind eliberate mediului natural acvatic.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit cu unelte neautorizate ” și “pescuit al sturionilor pe teritoriul României,  din habitatele piscicole natural, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, fapte prevăzute de art 64, din O.U.G. nr. 23/2008, actualizată, plasele fiind ridicate in vederea continuarii cercetărilor.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?

Comentarii