Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Tulcea Alertă pe brațul Chilia Veche în Delta Dunării! A fost observat un obiect ce ar semăna cu o mină marină (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

08 Apr, 2024 12:21 950 Marime text
Sursa  foto: ISU Delta TulceaÎn cursul acestei dimineți, în jurul orelor 09:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea a fost alertat de către un echipaj al Poliției de Frontieră că în dreptul km fluvial 113, în apropiere de localitate Pătlăgeanca a fost identificat un obiect metalic sferic ce ar semăna cu o mină marină. 

Potrivit ISU Delta, imediat de la primirea informației, a fost activată echipa pirotehnică în vederea deplasării la fața locului, iar conducerea Inspectoratului, prin Centrul Operațional, a informat instituțiile abilitate să intervină cu situația de fapt. 

De asemenea, a fost informată și Căpitănia Tulcea pentru a aduce la cunoștință ambarcațiunilor din zonă ori cele care urmează să tranziteze sectorul naval al Brațului Chilia Veche despre existența obiectului și să acorde o atenție sporită. 

În acest moment, echipajul pirotehnic a identificat obiectul în dreptul km fluvial 113-114, iar împreună cu un echipaj al Poliției de Frontieră asigură măsuri de monitorizare și prevenire a unor evenimente până la ajungerea unei echipei de scafandri pirotehnicieni din cadrul Ministerului Apărării Naționale care urmează să identifice obiectul și să stabilească dacă este vorba de o mină marină istorică ori un altfel de obiect.

Recomandăm pe această cale ca toți conducătorii de ambarcațiuni să respecte indicațiile autorităților prezente la fața locului și să reducă viteza de deplasare - a precizat sg. Maj. Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea

UPDATE: Oficial de la Forțele Navale Române

Luni, 8 aprilie, Forțele Navale Române au pus în aplicare procedurile operaționale, în urma raportării de către Garda de Coastă a unui obiect aflat în derivă pe Brațul Chilia, în zona Pătlăgeanca.

Obiectul este eşuat controlat la kilometrul 113, iar zona este monitorizată de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, în vederea limitării oricărui pericol. Ulterior, scafandrii de luptă împotriva dispozitivelor explozive de la Centrul 39 Scafandri, ambarcați la bordul unei nave din compunerea Flotilei Fluviale, vor cerceta obiectul şi vor interveni, în conformitate cu procedurile specifice de clasificare și neutralizare. 

UPDATE: 

Potrivit unor surse neoficiale, mina observată pe Bratul Chilia este una istorică, veche și nu are încărcătură. 

UPDATE ISU Delta - 16.10:

„Misiunea echipajelor din cadrul ISU Tulcea și a MApN fost încheiată în urmă cu scurt timp.
 
Mina marină a fost ridicată de către echipa de scafandri pirotehnicieni ai MApN și urmează să fie transportată în vederea depozitării în siguranță. 

Zona este una sigură în acest moment pentru traficul naval.

Mina este de fabricație franceză și provine din timpul Primului Război Mondial”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea.




Citește și: 

Ambarcațiunea găsită pe mare în zona Tuzla, detonată în Poligonul Capu Midia! Bubuitură puternică auzită în municipiul Constanța! (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii