Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimis în judecată de procurorii DNA Mihai Pucerea, de la Siguranţa Alimentelor, a cerut să fie arestat la domiciliu

ro

25 Feb, 2014 00:00 2451 Marime text
Mihai Pucerea, fost consilier superior în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, rămâne în arest. Decizia a fost luată, ieri, de Tribunalul Constanţa şi poate fi atacată cu contestaţie, la Curtea de Apel Constanţa.

În cauză, Tribunalul a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive. De asemenea, instanţa a respins cererile lui Mihai Pucerea privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, sau cu măsura controlului judiciar. Tribunalul Constanţa a constat şi temeinicia măsurii preventive a interzicerii de a desfăşura activităţi de natura celor în exerciţiu sau cu ocazia cărora ar fi fost comise infracţiunile, respectiv activităţi de dezinfecţie pentru motonave aflate în operare în Portul Constanţa, măsură luată faţă de SC Kiraelenys SRL Constanţa. Pucerea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, el fiind acuzat de luare de mită (11 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 acte materiale) şi spălare a banilor, toate în formă continuată. Asta în timp ce în sarcina SC Kiraelenys SRL Constanţa (societate în cadrul căreia deţin calitatea de asociaţi fiica, respectiv soţia bărbatului) s-au reţinut infracţiunile concurente de luare de mită (11 acte materiale) şi spălare a banilor, ambele în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în intervalul 1 noiembrie 2013 - 8 ianuarie 2014, inculpatul Pucerea Mihai, aflându-se în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ce-i reveneau în calitate de consilier superior în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa şi medic veterinar în cadrul Circumscripţiei Sanitare Veterinare Zonale Constanţa, în mod repetat, respectiv în 11 rânduri, a pretins prin intermediul unor martori şi a primit prin intermediul coinculpatei SC „Kiraelenys” SRL Constanţa suma totală de 193.477 de lei (echivalentul a circa 43.000 de euro), cu titlu de mită”. „Această sumă a fost primită de la 4 societăţi comerciale, în schimbul eliberării de certificate veterinare necesare efectuării, de către respectivele firme, a unor operaţiuni de export sau tranzit de cereale şi furaje, în state terţe ale Uniunii Europene. Pentru a disimula caracterul fraudulos al primirii banilor, inculpatul a creat aparenţa încasării legale a acestora, emiţând în acest sens 11 facturi fiscale, în contul unor servicii pretins prestate de firma Kiraelenys SRL Constanţa, în beneficiul plătitorilor, dar neefectuate în realitate”, conform procurorilor Anticorupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii