Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei persoane cercetate de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri. Ce au descoperit anchetatorii asupra suspecților

ro

02 Oct, 2023 20:47 880 Marime text
Foto: DIICOTLa data de 30.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial  Brașov au dispus reținerea a trei inculpați, unul pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, cel de al doilea pentru trafic de droguri de risc și mare risc și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe iar cel de al treilea  pentru favorizarea făptuitorului .

Potrivit DIICOT, s-a reținut că  în seara de 29.09.2023,  în urma unui apel în sistem 112,   polițiști din  cadrul Poliției Municipiului  Brașov – Secția 5 Poliție aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-au depistat în flagrant pe doi dintre inculpați, deținând în autoturism, în vederea comercializării, diferite cantități de droguri de risc și mare risc. 

„În urma controlului efectuat de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, au fost găsite în autoturism aproximativ 67 grame canabis,  24 grame de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub numele de cristal), 33 comprimate ecstasy, cantități de cocaină și MDMA, un grinder, suma de aproximativ 10.000 lei, un pistol airsoft și mai multe arme albe.
Inculpata aflată la volanul autoturismului, a fost testată cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la THC (canabis).
Cel de al treilea inculpat, a încercat să o ajute  pe inculpată pentru a nu fi trasă la răspundere penală sfătuind-o să nu spună adevărul  cu privire la proveniența sumei de bani descoperită în geantă cu ocazia prinderii în flagrant și  totodată oferindu-se să o ajute să scape de probele care se aflau în autoturism“ - au mai precizat procurorii DIICOT.  

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

„În cursul zilei de 30.09.2023,   judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, a dispus  arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a  doi dintre inculpați, față de care s-a  formulat această propunere. 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai menționat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Captură impresionantă de cannabis în județul Neamț! Peste o tonă de droguri, confiscată (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii