Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei bărbați reținuți în județul Argeș pentru șantaj, tâlhărie și lipsire de libertate

ro

24 Oct, 2023 17:42 878 Marime text
Foto: IPJ ArgeșLa data de 23 octombrie 2023, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 8 Perieți, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au reținut 3 bărbați cercetați pentru talharie, șantaj și lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit IPJ Argeș, la data de 28 septembrie 2023, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 8 Perieți au fost sesizați de către doi bărbați, din comuna Ivești, județul Galați, cu privire la faptul că, la data de 26 septembrie 2023, în timp ce se aflau în comuna Bălteni, din județul Olt, mai multe persoane, prin întrebuințare de amenințări și acte de violență, i-ar fi deposedat de aproximativ 5200 de euro și i-ar fi ținut împotriva voinței lor la sediul unei societăți comerciale, din comuna Bălteni, Județul Olt, în scopul de obține de la aceștia o altă sumă de bani, respectiv 25.000 de lei, suma ce a fost și obținută de către aceștia.

„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, șantaj și lipsire de libertate în mod ilegal, fiind continuate cercetările în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale.
În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat 4 persoane bănuite de comiterea faptelor, respectiv 2 bărbați de 47 și 40 de ani, ambii din comuna Bălteni, o femeie de 52 de ani, din municipiul Slatina și un cetățean străin de 29 de ani, prejudiciul cauzat fiind recuperat în totalitate.
După administrarea probatoriului, la data de 23 octombrie 2023, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pe numele celor 3 bărbați a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt“ - au precizat reprezentanții IPJ Argeș.

La data de 24 octombrie 2023, bărbații au fost prezentați Judecătoriei Slatina, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, față de aceștia.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au precizat reprezentanții IPJ Argeș. 

Citește și: 

Bărbat tâlhărit în plină stradă! Abia scosese bani din bancomat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii