Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie lângă Herghelia din Mangalia, acum 12 ani. Judecata continuă şi azi

ro

04 Aug, 2016 00:00 3678 Marime text


La Curtea de Apel Constanţa a ajuns, ieri, dosarul unui accident rutier mortal produs în urmă cu 12 ani, aproape de Herghelia din Mangalia. Primul termen a fost stabilit pentru data de 15 septembrie.
 
Conform lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, pe data de 27 iunie 2004, în jurul orei 8.30, pe DN 39 a avut loc un accident rutier. La faţa locului, oamenii legii au găsit, în exteriorul autoturismului distrus în urma impactului, trei bărbaţi, dintre care unul decedat. Din primele cercetări s-a constatat, la vremea respectivă, că unul dintre cei doi supravieţuitori ar fi condus maşina, iar în dreptul Hergheliei din Mangalia a pierdut controlul volanului, a ieşit în decor şi a lovit mai mulţi pomi. Timp de aproape şapte ani, al doilea supravieţuitor a fost supus unor numeroase intervenţii medicale, camera sa fiind transformată într-o secţie de terapie intensivă.


 
Trimis în judecată pe data de 16 decembrie 2011, şoferul a fost condamnat de Judecătoria Mangalia la pedeapsa de un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, cu suspendare condiţionată pe o durată de trei ani. Mai mult decât atât, judecătorii au admis, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă Manda Beliciu, obligându-l pe inculpat, alături de asigurătorul de răspundere civilă, la plata sumei de 10.000 de lei reprezentând despăgubiri pentru daune materiale, şi a sumei de 100.000 de lei reprezentând despăgubiri pentru daune morale. Decizia Judecătoriei Mangalia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, unde a şi ajuns dosarul. Primul termen a fost stabilit pentru data de 15 septembrie. Decizia acestei instanţe va fi definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii