Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedia de lângă Bellagio, ultimul act Femeia carbonizată în incendiul din Mamaia a fost înmormântată

ro

14 Sep, 2012 01:00 3470 Marime text
inmormantare2.jpgIeri dimineaţă, Silvia Tudorache, femeia de 58 de ani decedată în incendiul care a distrus şapte magazine din staţiunea Mamaia, aproape de clubul Bellagio, a fost condusă pe ultimul drum.

Slujba de pomenire s-a ţinut la biserica Sfânta Parascheva de lângă Cimitirul Central. Doar câteva persoane îndoliate şi-au luat „Adio" de la femeia care a murit în chinuri groaznice. Sicriul în care se afla trupul descompus al victimei era acoperit.

Deşi rudele au pus la dispoziţie un microbuz pentru a-i transporta pe cei care ar fi însoţit-o pe ultimul drum pe femeie, acesta a plecat gol spre cimitir. Silvia Tudorache a fost înmormântată în Cimitirul Municipal.

A murit intoxicată cu fum

Între timp, ancheta care urmează să elucideze moartea femeii continuă la Poliţie. În urma necropsiei s-a stabilit că victima a murit intoxicată cu monoxid de carbon. Deşi martorii au spus că victima, care avea afecţiuni psihice, fusese încuiată în magazie de către rudele ei şi astfel nu s-a putut salva în momentul în care a izbucnit incendiul, proprietarul magazinului are altă variantă. El le-a declarat anchetatorilor că ruda sa avea la îndemână un set de chei cu care putea să deschidă uşa în orice moment. Setul de chei nu s-a găsit până în prezent. Cert este însă faptul că, spune Gelu Manolescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General de Poliţie, uşa camerei în care se afla femeia fusese încuiată. Nu se ştie însă dacă pe dinafară sau pe dinăuntru.

Cauza producerii incendiului

inmormantare1.jpgProprietarul magazinului de la care a izbucnit focul a povestit anchetatorilor că pe timpul verii magazinul a fost deschis aproape non-stop şi în momentul în care a izbucnit incendiul erau pe final de activitate şi acela a fost momentul când ruda a fost adusă să locuiască în camera din spate.

Potrivit primelor rapoarte, incendiul a izbucnit de la un scurt-circuit, instalaţia electrică fiind îmbătrânită şi suprasolicitată.

În cazul în care se dovedeşte că vreunul dintre agenţii economici este vinovat de producerea incendiului, acesta ar putea suporta şi paguba produsă celorlalte societăţi. Pagubele patronilor se ridică la peste 100.000 de euro. Cele şapte magazine distruse de flăcări nu erau asigurate.

Patru magazine, distruse complet

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pompierii au fost alertaţi prin 112 de mai mulţi martori care au fost îngroziţi de flăcările uriaşe care înghiţeau spaţiile comerciale. Cele trei echipaje ale pompierilor s-au luptat mai bine de trei ore pentru stingerea incendiului, aşa cum a spus Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Trei magazine au fost distruse în totalitate, iar alte patru au fost afectate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii