Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TIR încărcat cu aproximativ 17,5 tone de deşeuri, oprit la frontieră

ro

23 Apr, 2023 15:13 811 Marime text
Control la frontieră. Foto: Poliția de FrontierăPoliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu aproximativ 17,5 tone de textile second-hand.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, ieri, 22 aprilie a.c., la ora 12.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Peţea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani domiciliat pe raza judeţului Suceava, conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor şi remorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta textile second-hand de la o societate comercială din Polonia pentru o firmă din judeţul Suceava.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de materiale, a fost solicitat sprijinul autorizat al reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile legale privind operaţiunile de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie.

Drept urmare, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, deşeurile fiind înapoiate pe teritoriul Ungariei“ - au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii