Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TIR-uri încărcate cu aproximativ 200 tone deșeuri, oprite la intrarea în țară (GALERIE FOTO)

ro

20 May, 2023 11:26 1057 Marime text
Sursa foto: Poliția de FrontierăMai multe transporturi cu aproximativ 200 tone deșeuri au fost oprite la intrarea în țară în ultimele zile de poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul comisariatelor județene ale Gărzii de Mediu şi ANPC. 

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în această săptămână, poliţiştii de frontieră din vestul și sudul țării, în cooperare cu lucrători din cadrul comisariatelor județene ale Gărzii de Mediu şi ANPC, nu au permis intrarea în ţară pentru multe transporturi ce conțineau, în total, aproximativ 200 de tone de produse second-hand, constând în îmbrăcăminte, precum și deșeuri din aluminiu, electrocasnice second hand sau mobilier, întrucât șoferii nu au putut prezenta documentele legale.

„Cele mai recente cazuri s-au înregistrat în data de 19.05.2023, în Punctul de Trecere ale Frontierei Borș II, când polițiștii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de trei cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, produse second hand  din Germania, Olanda și Italia pentru societăţi din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, care conțineau un total de 24.300 kg, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Bihor. În urma verificărilor, reprezentanții autorității naționale responsabile cu protecția mediului au interzis intrarea automarfarului în țară, deoarece bunurile  transportate nu îndeplinesc condițiile legale.

Acţiuni similare s-au derulat  în cursul acestei săptămâni și în Punctele de Trecere a Frontierei Petea, Nădlac II, Borș II și Giurgiu unde pe sensul de intrare în țară, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare asupra a nouă automarfare“ - au mai precizta reprezentanții Poliției de Frontieră.


Şoferii transportau deşeuri (textile, electrocasnice second hand, mobilă și saltele second hand, deşeuri de aluminiu si ceramice), încărcate din Belgia, Germania, Polonia şi Bulgaria fiind destinate unor societăţi din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților comisariatelor județene ale Gărzii de Mediu şi ANPC. Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în cele nouă mijloace de transport se afla cantitatea totală de 175.000 kilograme deșeuri.

În toate cazurile autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transporturilor, fiind înapoiate pe teritoriul Ungariei, respectiv Bulgariei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii