Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţigarete de contrabandă în Portul Constanţa

ro

14 Oct, 2013 00:00 1039 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au ridicat în vederea confiscării 33.200 ţigarete de contrabandă, transportate de un cetăţean român cu un autoturism în municipiul Constanţa, respectiv ascunse şi nedeclarate de un marinar străin pe o navă aflată în Portul Constanţa.

Poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa, aflaţi în misiune în municipiul Constanţa, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun, oprind pentru control un autoturism marca Volkswagen Golf, condus de cetăţeanul român C.I.A., în vârstă de 37 ani, cu domiciliul în judeţul Constanţa.
În urma controlului autoturismului au fost descoperite 23.200 de ţigarete cu timbru de R. Ucraina, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Ulterior, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră ai Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul unei nave sub pavilion Tanzania, ancorată în Portul Constanţa.

În cabina unui marinar au fost găsite ascunse şi nedeclarate 10.000 de ţigarete netimbrate.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigarete, evaluată la 17.600 lei, iar autoturismul, în valoare de 3.000 euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Cetăţeanul român şi marinarul străin s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu produse din tutun şi evaziune fiscală, cercetările fiind instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii