Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânăra lovită de tir, ajutată de prefect Bianca Oana Căluţ, externată azi din Spitalul Judeţean

ro

15 Nov, 2011 01:00 2015 Marime text
bianca_calut.jpgBianca Oana Căluţ, de 18 ani, din Constanţa, tânăra accidentată grav în seara zilei de 19 septembrie 2011 de un autotren, deşi se afla pe trecerea de pietoni, ar putea fi externată azi din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Familia fetei a primit ajutor atât de la prefectul Constanţei, Claudiu Iorga Palaz, cât şi de la directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Constantin Dina, şi Silviu Rusu, directorul Sanatoriului Techirgiol. Mai mult decât atât, consilierul judeţean PDL Mihai Petre a depus la Consiliul Judeţean Constanţa un proiect de hotărâre prin care solicită ca administraţia judeţeană să aprobe alocarea sumei de 20.000 de lei pentru a o ajuta pe tânără.

Conform datelor puse la dispoziţie de Serviciul Rutier Constanţa, Maricel Lefter, de 38 de ani, din Galaţi, a condus un autotren pe bulevardul Aurel Vlaicu către Şoseaua Mangaliei. Ajuns la intersecţia cu strada Vârfu cu Dor, Bianca Oana Căluţ s-a angajat în traversarea părţii carosabile pe marcajul pietonal, însă a fost lovită de mastodontul condus de Maricel Lefter. După săptămâni bune petrecute în Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, fata ar putea fi externată azi. Bianca Oana Căluţ este elevă în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Economic Virgil Madgearu din Constanţa şi activează de peste un an ca voluntar în cadrul Crucii Roşii Constanţa. Dat fiind că părinţii fetei au făcut public faptul că nu au destui bani pentru a suporta cheltuielile tratamentului de recuperare, prefectul Constanţei, Claudiu Iorga Palaz, a luat legătura cu directorul DSP, Constantin Dina, şi cu Silviu Rusu, directorul Sanatoriului Techirgiol, în vederea identificării unei soluţii salvatoare. „Vom face tot ce vom putea pentru ca fata să fie bine. Am discutat cu domnii Dina şi Rusu şi îi putem oferi tratamentul gratuit", a declarat, la vremea respectivă, prefectul Constanţei. La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a precizat: „Noi le putem oferi tratamentul de recuperare la Techirghiol sau la Mangalia, cum doresc dânşii. Am discutat deja şi cu Silviu Rusu, directorul Sanatoriului Techirghiol, şi nu este nicio problemă. Aşteptăm ca familia fetei să ne contacteze pentru a pune la punct detaliile".

Dosar penal pentru TIR-ist

Acest caz nu l-a lăsat indiferent nici pe consilierul judeţean PDL Mihai Petre, care a depus la registratura Consiliului Judeţean un proiect de hotărâre prin care solicită ca administraţia judeţeană să aprobe alocarea sumei de 20.000 de lei pentru a o ajuta pe Bianca Oana Căluţ. „Fac precizarea că, în seara zilei de 19 septembrie 2011, tânăra de numai 18 ani a fost lovită în plin, pe trecerea de pietoni, de un tir care circula cu viteză. În urma impactului violent, Bianca Oana Căluţ a fost transportată de urgenţă la spital, direct pe masa de operaţie. După trei zile de comă, o operaţie complicată şi trei săptămâni de reanimare, Bianca se află astăzi internată în secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde urmează un tratament costisitor de recuperare, a cărui valoare depăşeşte posibilităţile financiare ale familiei sale", a mai arătat Mihai Petre în cadrul proiectului de hotărâre. În paralel, Serviciul Rutier Constanţa continuă ancheta în dosarul cauzei, pe numele şoferului fiind deschis un dosar de cercetare penală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii