Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:29 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Talanu a vândut droguri la Constanţa

ro

27 Sep, 2013 00:00 1361 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, au desfăşurat o amplă acţiune în vederea prevenirii şi combaterii traficului de droguri.

În urma activităţilor desfăşurate, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Z.A.L., zis „Talanu”, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc, constând în aceea că, în perioada 21 - 22, a procurat cocaină, pe care o deţinea în vederea vânzării. Prin ordonanţă s-a dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc, trafic ilicit de droguri de risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu. În fapt, s-a stabilit că „Talanu”  a deţinut şi vândut pe teritoriul României, îndeosebi pe raza municipiilor Bucureşti şi Constanţa, în repetate rânduri, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, importante cantităţi de drog de mare risc.

De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite următoarele: cantitatea de 2 kg de cannabis, un cântar marca „Fuzion Typ, mai multe ambalaje din folie transparentă folosite în mod obişnuit de către traficanţii de droguri pentru porţionarea acestora în vederea vânzării de ordinul gramelor, un cântar electronic marca „Kern Pocket Balance” cu urme de cannabis.
Faţă de învinuit a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, urmând a fi prezentat în faţa judecătorului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o măsură procesuală reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, iar inculpatul beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii