Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:56 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen, localizate

ro

22 Apr, 2017 19:00 1194 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengenau depistat, în ultima săptămână, 556 de persoane, 74 de autovehicule, 69 de documente și cinci plăcuțe de înmatriculare care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 14 – 21 aprilie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 378 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 de mandate europene de arestare, au depistat 161 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 9 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 64 de autovehicule, au fost ridicate 46 de documente ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, 5 plăcuțe de înmatriculare și 3 certificate de înmatriculare semnalate de statele membre.

Totodată, 178 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 26 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 13 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 2 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 10 autovehicule și 20 de documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii