Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Verificări ample pe litoral! Operatori economici din Năvodari, sancționați

ro

13 Aug, 2023 14:37 1073 Marime text

Acțiuni de verificare a agenților economici de pe litoral! 

Potrivit IPJ Constanța, la data de 12 spre 13 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea și specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Direcției de Sănătate Publică Constanța, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța și Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, au efectuat verificări la agenții economici de pe litoral.

Acțiunile de control au vizat 6 operatori economici din orașul Năvodari.

În urma activităților efectuate, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.000 de lei, dintre care 4 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscată suma de aproximativ 1.700 de lei, a mai punctat sursa citată. 

De asemenea, a fost aplicată 1 sancțiune pentru nerespectarea prevederilor Legii 8/1996, privind dreptul de autor și drepturile conexe, și 1 pentru nerespectarea prevederilor H.G. 237/2001, privind accesul, evidența și protecția turiștilor în structuri de primire turistică.

Totodată, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 57.000 de lei, dintre care 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii 307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor, și 12 pentru nerespectarea prevederilor H.G. 537/2007, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor.

Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 26.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. 857/2011, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice.

De asemenea, specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 42. 000 de lei, și au dispus oprirea de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de peste 1.400 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Totodată, specialiști din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au aplicat 1 sancțiune contravențională și au dispus oprirea de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de peste 600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. 21/1992, privind protecția consumatorilor, mai punctează Poliția. 


Citește și: 

Știri Constanța. Control la hotelul unde era angajată autoarea crimei de la Mangalia!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii