Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefan Apostol, din Dorobanţu, arestat la Constanţa după ce ar fi furat cupru dintr-un aeroport militar din Italia

ro

05 Aug, 2015 00:00 2142 Marime text
Constănţeanul dat în urmărire generală după ce ar fi spart, alături de un nepot, aeroportul militar Comiso Ragusa din Italia a fost prins de poliţiştii constănţeni, iar judecătorii au emis pe numele său un mandat de arestare.
 
Ștefan Apostol, în vârstă de 30 de ani, era dat în urmărire naţională de poliţiştii constănţeni, la cererea autorităţilor judiciare din Italia. Pe 24 iulie, nepotul lui Ștefan Apostol, acuzat la rândul său de furt şi intrare prin efracţie într-o zonă militară, a fost reţinut şi arestat preventiv. Poliţiştii au reuşit să dea şi de urma lui Ștefan Apostol, bărbatul fiind găsit chiar în locuinţa din comuna Dorobanţu. Ulterior, suspectul a fost prezentat instanţei de judecată, magistraţii hotărând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

În urmă cu două săptămâni, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa, în colaborare cu poliţiştii din localitatea Nicolae Bălcescu, l-au depistat pe A. Elvis Vasilică, de 19 ani, din satul Dorobanţu, comuna Nicolae Bălcescu, persoană pe numele căreia s-a emis un mandat european de arestare, la data de 18.03.2015, de către Tribunalul din Ragusa, Italia, pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi furt calificat, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal italian, pedeapsa maximă fiind de zece ani de închisoare. Ultima faptă a avut loc aproape de finele lui 2014, când cei şapte ar fi intrat fraudulos într-o unitate militară, de unde ar fi furat mai multe componente din fier şi cupru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii