Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soferi bauti, cu dosare penale

ro

08 Sep, 2009 02:38 1947 Marime text

alcoolemie.jpgInfracţiunile la regimul circulaţiei rutiere se ţin lanţ la Constanţa. Bilanţul din acest week-end relevă opt cazuri de ilegalităţi, dintre care majoritatea au în prim plan conducerea autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

În fruntea topului şoferilor băuţi la volan se află un constănţean în vârstă de 40 de ani, surprins pe străzile oraşului în prag de comă alcoolică. Poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa, spun că Marian Pană a fost reperat în trafic, pe bulevardul Aurel Vlaicu, la volanul autoturismului proprietate personală, marca Dacia Logan, înmatriculat cu numărul CT 20 MSA. Agenţii rutieri l-au tras pe dreapta pentru a-l supune unui control de rutină, însă, în urma testării cu aparatul Drager, au constat cu stupoare că etilotestul a înregistrat 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce echivalează cu starea de comă alcoolică. Dată fiind valoarea extrem de ridicată, bărbatul a fost condus la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge. Poliţiştii SPR au întocmit pe numele său dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi îl cercetează în stare de libertate. În plus, conducătorul auto s-a ales cu o amendă penală şi cu suspendarea permisului pe o perioadă de 30 de zile. Într-un trend descendent în ceea ce priveşte valoarea alcoolemiei, poliţiştii SPR au surprins alţi doi conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice la volan. Mihai Apetrechioaie, de 53 de ani, din Valu lui Traian, a condus autoturismul marca Lancia, înmatriculat cu numărul CT 01 PDL, cu o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar Marian Tudorache, de 61 de ani, din Eforie s-a urcat la volan cu o concentraţie alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii conducători auto s-au ales cu dosare penale şi cu statutul de pieton pentru următoarele 30 de zile.

În ciclul infracţiunilor rutiere de final de săptămână se înscrie şi un tânăr din Mangalia, surprins la volanul unui autoturism fără a avea permis de conducere. Autorităţile locale i-au întocmit lui Sali Curti, de 34 de ani, dosar de cercetare penală. Bărbatul întregeşte seria celor patru persoane surprinse la volan fără permis în ultimele 48 de ore.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii