Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:12 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șofer prins pe Autostrada Soarelui cu peste 230 km/h

ro

17 Oct, 2020 09:44 3463 Marime text


Un șofer a fost prins de polițiștii Brigăzii Autostrăzi în timp ce conducea pe Autostrada Soarelui cu o viteză de peste 230 km/h.

Informația este cuprinsă în bilanțul acțiunilor Brigăzii Autostrăzi pentru lunile iunie - august 2020 și a fost dată publicității astăzi, 17 octombrie 2020.

Conform reprezentanților IGPR, polițiștii Brigăzii Autostrăzi din Inspectoratul General al Poliției Române acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier.

Vara aceasta, numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%, al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47% și al răniților cu 46%.

În perioada iunie – august 2020, polițiștii de la autostrăzi au continuat acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere, fiind desfășurate zilnic activități în scopul depistării celor care pun în pericol siguranța circulației prin încălcarea normelor legale.

Astfel, celor ce nu au respectat legislația, le-au fost aplicate 15.669 de sancţiuni contravenţionale, iar, ca măsuri complementare, au reținut 1.154 de permise de conducere.

Pentru încălcarea regimului legal de viteză, cu mai mult de 50 de km/h, au fost aplicate 974 de amenzi contravenționale, în fiecare caz, fiind reținut permisul de conducere al conducătorului auto, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

În acest sens, polițiștii au dat exemplul unui conducător al unui autoturism care a fost depistat pe autostrada A2, în timp ce conducea cu viteza de 233 km/h.

Pentru conducerea sub influența unor substanţe psihoactive, au fost constatate 30 de infracțiuni, fiind constatate și 36 de fapte de conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost constatate 69 de fapte de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sub limita prevăzută de lege pentru a fi infracțiune (0,80 g/l alcool pur în sânge), în aceste situații fiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În urma acestor activități, numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%, al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47% și al răniților cu 46%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Sursa info și foto: Inspectoratul General al Poliției Române

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii