Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Socoteala de acasă și limbajul de lemn Ministrul Afacerilor Interne la Constanța. Cu ce intenții a venit și unde a ajuns

ro

03 Jul, 2021 01:19 2352 Marime text
  • De mai multe zile se tot anunțase, cu surle și trâmbițe, că ieri, începând cu ora 10.00, în Piațeta Perla din Mamaia, va veni, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.
Și că va avea loc trecerea în revistă a efectivelor și tehnicii structurilor MAI care vor asigura măsurile de ordine publică și gestionarea situațiilor de urgență pe litoralul românesc în perioada estivală.

Adică un prilej electoral de ne spune el, că de veți veni pe litoral, veți în mare siguranță: pe șosele, pe plajă, în restaurante, pe trotuare, și oriunde veți fi la noi pe litoral.

Și a glăsuit Bode că „efectivele MAI acționează pentru siguranța cetățenilor! Deschidem sezonul estival. Relaxarea nu este una totală. Măsurile de
protecție trebuie respectate. 400 de polițiști și 600 de pompieri vor fi detașați pe litoral.”

Tot el a mai spus că își dorește ca toată lumea să se bucure de vacanță!

Cu același limbaj de lemn ne-a transmis că „O atenție deosebită va fi acordată zonelor unde se vor organiza activități publice. Vom depune toate eforturile pentru a reduce evenimentele neplăcute”.


Dar pe când se pregătea de masă, ori de plecat spre București, a sunat goarna: Incendiu le Petromidia.

Ce? Cum? Mai clar! Avem detalii? Iși spuneau toți cei prezenți bucuroși că este ministrul cu ei și ca o să ia decizia corectă.

Și a luat-o! A plecat la Petromidia!

Unde, deși se știa că a murit un om, nu a transmis un mesaj de condoleanțe. Nu!

Iată discursul, de acolo, cu aceleași cuvinte sorbite de subalterni:

„Astăzi, la Rafinăria Midia s-a petrecut o tragedie. Un om a murit și alți patru au fost răniți. Datorită profesionalismului pompierilor militari și ai pompierilor rafinăriei această tragedie nu s-a transformat într-o catastrofă. Le mulțumesc și îi felicit pe toți cei care au făcut posibil ca la 8 minute de la primirea apelului să fie prezenți aici. În jurul orei 13.15 incendiul a fost localizat, iar acum vă pot confirma că la 15.00 incendiul a fost lichidat”, a precizat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode.


Ca-n filmul lui Nae Caranfil, după cum spune unul în filmul Filantropica: Viața e complexă și are multe sensuri.  
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii