Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Se reiau căutările persoanelor dispărute în valuri la Eforie Nord și Vama Veche (VIDEO)

ro

19 Aug, 2023 08:37 2888 Marime text
Salvatorii reiau în această dimineață căutările persoanelor dispărute în mare la Eforie Nord și Vama Veche. 

Potrivit ISU Dobrogea se reiau căutarile în Eforie Nord si Vama Veche pentru persoanele disparute in apa.

De asemenea, ARSVOM informează că în această dimineață Centrul Maritim de Coordonare a dispus reluarea căutării celor două persoane. 

Amintim că în cursul serii de ieri, 18.08.2023, în jurul orei 20:48, MRCC a solicitat A.R.S.V.O.M să intervină cu o nava SAR pentru căutarea și salvarea a doua persoane, aflate în pericol de înec în largul Mării Negre,  în zona Steaua de mare- Eforie Nord. 

SAR PHOENIX a început operațiunea de căutare, începând cu ora 21:15, însă din cauza condițiilor nefavorabile, marea foarte agitată și valurile mari, la ora 22:30 MRCC a suspendat operațiunea, urmând a fi reluată în zorii zilei de 19.08.2023.

„În această dimineață, la ora 9:40, Sar PHOENIX împreună cu un echipaj de scafandri ISU,  au pornit "full speed" către zona indicată și au reluat căutările.
Operațiunea de căutare se desfășoară în Eforie Nord,  între Steaua de mare și Belona.
Operațiunea este în desfășurare“ - au precizta reprezentanții ARSVOM.


Amintim că seara trecută au fost efectuate căutări atât la Eforie Nord cât și la Vama Veche. 

La Eforie Nord incidentul a avut loc în zona Steaua de Mare.

Autoritățile au intervenit rapid pentru a-i salva viața unui bărbat care ar fi încercat să salveze un bărbat și un copil. Aceștia au ieșit în siguranță din apă, dar salvatorul nu a mai reușit să ajungă la mal.

La scurt timp după ce apelul de urgență a fost înregistrat, echipajul ambarcațiunii CBRN și Detasamentul Port au fost alertați și s-au deplasat de urgență la locul incidentului. Aceștia au fost însoțiți de o unitate SMURD B2, dar și de scafandrii.

Pe de altă parte, salvatorii au fost solicitați la Vama Veche pentru o persoană care se află în pericol de înec pe plaja Golful Pescarilor.

La primirea apelului de urgență, echipajul SMURD din Vama Veche a fost alertat și s-a deplasat rapid la locul incidentului. În sprijinul lor, a fost solicitată și intervine și Targa Mangalia. 

La locul solicitării s-au deplasat seara trecută și trei scafandrii cu autospeciala. 

UPDATE: ora 13.30

Potrivit ARSVOM, cerința MRCC este de a se continua operațiunea de căutare pana la ora 18:00, dacă nu apar schimbări între timp.

„Nava SAR PHOENIX,  aparținând Agentiei Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare,  efectuează operațiunea de căutare în larg, alături de echipajul de scafandri ISU și un elicopter , care survolează zona“ - au mai precizat reprezentanții ARSVOM.





Citește și: 

Operațiune de salvare în Eforie NordBărbat dispărut în timpul intervenției de salvare a unei persoane în pericol de înec (GALERIE FOTO + VIDEO)

Persoană în pericol de înec în Vama Veche, zona plaja Golful Pescarilor!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii