Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Satra de la Kaufland

ro

11 Jun, 2008 00:00 4603 Marime text
1213129281.jpg

Cei care aleg sa-si faca piata la Kaufland nu pot trece cu vederea hoardele de tigani veniti la cersit * Oamenii se plang ca le este frica sa lase in masini si o punga goala, din cauza hotilor

Puradei si pirande la orice pas. Credeti ca este vorba despre o satra? Va inselati! Tocmai am descris parcarea supermagazinului Kaufland. Insistenti si sacaitori, cei care fac deja parte din peisajul parcarii de la ICIL nu sunt in niciun caz victimele mult-hulitei discriminari. Nu incape nicio indoiala, insa rromii au pus stapanire pe parcarea supermarketului Kaufland. Vin, in special, ca sa cerseasca si o fac in cele mai enervante moduri cu putinta. Nu de putine ori, in avantul nostru spre cumparaturi, am fost opriti de picii inchisi la culoare, care ne cereau cate un ban: "Imi dai mie sa-ti duc caruciorul?", am fost intrebata, la un moment dat, de un puradel. Scopul este simplu: copilul ramane cu fisa pe care o dai atunci cand iei cosul pentru cumparaturi din tarcul special amenajat in parcare. Din pacate, ceata de cersetori nu este doar enervanta, ci si periculoasa.

"Cumparatorii sunt vinovati"

Au existat destule cazuri in care soferii autoturismelor lasate "pe dreapta" in timpul shopping-ului au fost la un pas de a accidenta rromii cersetori, care nu stiu sa se asigure. Pe de alta parte, foarte multi dintre cei care prefera sa-si cheltuiasca banii la Kaufland se plang ca le este frica sa lase "si o sacosa goala in masina", pentru ca ar putea fi o atractie pentru hoti. Insa, in ciuda pericolului, mai-marii supermarketului nu par a lua nicio masura. Totul este normal, iar tigania din parcare este acceptata tacit. "Mie mi se pare exagerat. Sincer. Nu noi suntem vinovati, ci oamenii care vin la cumparaturi. Ei le dau bani si mancare la cersetorii din parcare", este de parere directorul magazinului constantean, Eduard Cristian Iote.

Codul rutier, bun si in parcare?

Seful Kauflandului s-a plans ca, daca incearca sa-i dea afara, tiganii cersetori se pun pe urlat, ca din gura de sarpe. "Ne ameninta ca ne reclama, ca sunt si ei oameni. Recunosc ca este o problema foarte mare. Am fost si la primarie si ne-au zis ca nu ii intereseaza, chiar daca platim taxa de liniste", mai spune Iote. Pe de alta parte, acesta nu intelege de ce soferii se plang ca pot produce o tragedie din cauza satrei din parcare. "Noi avem afise care spun ca se aplica prevederile codului rutier. Daca ii accidenteaza, sa raspunda pentru fapta lor", este de parere directorul. Iote a recunoscut ca este in concediu si "in doua saptamani, cand ma intorc, o sa pot face ceva in aceasta privinta". Pana atunci, problema pare de nerezolvat, in ciuda prezentei agentilor de paza. Oare ce pazesc ei: masinile sau satra?

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii