Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:29 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea Sfintei Marii, în siguranţă

ro

14 Aug, 2013 00:00 844 Marime text
În fiecare an, la data de 15 august, în toate porturile şi oraşele de la Dunăre şi mare, dar şi pe toate navele maritime şi fluviale se sărbătoreşte Ziua Marinei Române, care este şi Ziua Forţelor Navale.

În acest context, în perioada premergătoare sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe timpul acesteia vor avea loc ceremoniale militare, manifestări religioase şi cultural artistice, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement, ce impun adoptarea unor măsuri şi activităţi specifice de către poliţiştii constănţeni.
Pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului „Sfânta Maria” au fost mobilizaţi în total 140 de poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, dintre care 73 de poliţişti de siguranţă publică, 15 de investigaţii criminale şi 52 de poliţişti rutieri care vor acţiona în vederea fluidizării traficului rutier pe principalele artere de circulaţie dar şi în zona lăcaşelor de cult pentru evitarea ambuteiajelor.
De asemenea, 95 de poliţişti de la transporturi, vor intensifica în această perioadă acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, în vederea combaterii tâlhăriilor, furturilor de şi din bagaje, cât şi din buzunare.
Totodată aceştia vor acţiona cu navele din dotare pe Dunăre şi pe Canal Dunăre Marea Neagră pentru a asigura buna desfăşurare a manifestărilor în zonele de competenţă şi pentru siguranţa cetăţenilor.

La nivel naţional, peste 11.000 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice. Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, peste 7.300 sunt de la structurile de ordine publică, 1.730 de la rutieră, 790 de la investigaţii criminale, peste 600 de la Poliţia Transporturi, peste 270 de la investigarea fraudelor, 87 de la structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, restul fiind de la alte formaţiuni.
Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic, vor acţiona aproape 5.000 de patrule, aproximativ 1.777 dintre acestea fiind auto, iar 3.058 pedestre.

Structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea, în medie, a 400 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, a 332 de staţii şi triaje de cale ferată, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de / din bagaje şi din buzunare, precum şi a 15 aerogări internaţionale şi naţionale. Totodată, 86 de trenuri de marfă vor şi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii