Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvamontiştii din Zărneşti, una dintre cele mai dificile intervenții din ultimii 10 ani! (FOTO)

ro

10 Dec, 2023 16:48 839 Marime text

Ieri, 9 decembrie, în jurul orelor 17:20, Salvamont Zarnesti a fost solicitat prin Serviciul Unic 112, sā intervinā în cazul unei persoane de sex feminin, originarā din Mexic, care aflându-se singurā, pe traseul marcat Triunghi Roșu - Ciorânga Mare, a alunecat într-o zonā foarte expusā, accidentându-se grav.

Având în vedere datele cazului, Salvamont Zārnești s-a confruntat cu una dintre cele mai dificile intervenții din ultimii 10 ani: condiții de iarnā, derularea pe timp de noapte, terenul foarte expus cât și problemele medicale de care suspectam victima.
Pentru soluționarea cazului, s-a muncit nu mai puțin de 16 ore, cu o echipā de 13 membri ai Salvamont Zārnești, intervenția fiind încheiatā astăzi, 10 decembrie, în jurul orelor 10:30.

Acest caz ne trimite încā o datā cu gândul la câteva fraze devenite virale în media, cu privire la statutul nostru, al salvatorilor montani, prin prisma Legislativului ...informează Salvamont Zărnești. 

Salvatorii montani nu au o meserie periculoasă, ei doar se plimbă pe munte și petrec timp în natură!

Salvatorii montani nu au nevoie de consiliere psihologică, nu merită sporuri și nici să iasă mai repede la pensie deoarece nu au contact cu situații și imagini care îi pot afecta emoțional și nici nu există uzură fizică și psihică în urma activității pe care o desfășoară zi de zi!

Serviciile Salvamont trebuie să reducă numărul de salvatori montani pentru a îndeplini condițiile legale și a reduce deficitul bugetar!

Recomandām prudențā în alegerea traseelor montane și utilizarea echipamentului tehnic adecvat sezonului hibernal [‼️] De asemenea, nu plecați neînsoțiți pe munte [‼️]

Salvamont Zărnești, indiferent de condiții și vreme, acționeazā întotdeauna pentru siguranța dumneavoastră în Piatra Craiului!- transmit reprezentanții Salvamont. 


foto: Salvamont Zarnesti


Citește și:

Un turist francez este căutat de salvamontiști în Munții Bucegi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii