Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peisaje de vis la munte. Ce le recomandă salvamontiștii celor care se aventurează pe traseele montane (GALERIE FOTO)

ro

13 Nov, 2021 10:35 1340 Marime text
Sunt peisaje de vis la munte unde zilele trecute a nins suficient cât să îmbrace peisajul în haine de iarnă. 

Salvamontiștii din Argeș au postat pe pagina de Facebook mai multe imagini care surprind frumusețea munților acoperiți cu o pătură de nea.

„Vreme frumoasă la munte, deși a nins în mai toate masivele montane din țară. Nu este un strat consistent de zăpadă dar este suficient pentru a pune probleme celor ce mergeți în drumeție. În Făgăraș sunt aproximativ 5cm de zăpadă, temperatura este negativă pe timpul nopții și o bună parte din ziu - au precizat salvamontiștii. 


Pentru a veni în sprijinul iubitorilor de plimbări la munte, salvamontiștii vin cu câteva recomandări care să îi ajute pe cei porniți în aventură să fie în siguranță și să aibă o vacanță de neuitat la munte. 

„Recomandăm celor care doresc să meargă în drumeție la munte să își planifice foarte bine tura informându-se despre starea traseului ce urmează să îl parcurgă , să afle condițiile meteo din zonă în ziua respectivă.
Să se echipeze pentru sezonul rece cu îmbrăcăminte termică, mănuși, căciulă, pantaloni de protecție, geacă de protecție împotriva vântului și a ploii, să poarte bocanci înalți care să le protejeze glezna și cu talpă antiderapantă, să aibă în rucsac o pereche de colțari pentru că chiar dacă nu este zăpadă multă pot da peste zone unde poteca este înghețată și încercarea de a traversa îi poate pune în dificultate, să luați la dumneavoastră lichide pentru hidratare și alimente.

Pentru că noi, la Argeș, am avut foarte multe situații de turiști care nu se mai puteau orienta și nici deplasa la lăsarea întunericului din lipsa unei surse de lumină, insistăm să luați la dumneavoastrăo lanternă cu baterii de rezervă chiar dacă programarea turei este pentru citeva ore atât cât este lumină.

Să aveți cel puțin un telefon încărcat pentru a putea cere sprijinul salvatorilor montani dacă situația în care vă aflați impune acest lucru.

Toate aceste informații se pot obține apelând Dispeceratul Național Salvamont formând numărul de telefon ce corespunde sintagmei 0SALVAMONT“ - sunt recomandările salvamontiștilor din Argeș. 

Sursa foto: Facebook/Salvamont Argeș
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii