Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a terminat procesul lui Sarafu, Tomescu şi Aita Judecătorul Epure l-ar fi văzut condamnat pe Stila

ro

10 Oct, 2011 01:00 4550 Marime text
cap_3.jpgAcuzaţi că l-ar fi cotonogit pe Usein Sali, zis Ussi, în fostul bar al lui Doru Aita, în urmă cu mai bine de cinci ani, renumiţii Petrică Tomescu, zis Frumuşelul, Stila Sarafu şi Aita - presupuşi membri ai lumii underground constănţene - au fost achitaţi definitiv de acuzaţiile aduse de procurori. După un proces care a durat circa trei ani de zile, interval în care victima a decedat, din cauze naturale, judecătorii constănţeni din cadrul a două instanţe au ajuns la concluzia că Tomescu, Sarafu şi Aita sunt nevinovaţi. Este însă de precizat că ideea nevinovăţiei celor trei nu a fost împărtăşită şi de celebrul judecător Marius Cristian Epure, care ar fi vrut să-i vadă condamnaţi pe aceştia.

În acest sens, magistratul din cadrul Curţii de Apel Constanţa a făcut opinie separată pentru condamnarea lor. Opinia sa, deşi ferm exprimată, a fost minoritară, astfel că indivizii rămân definitiv achitaţi în acest caz. Foarte interesant, poate nu este de trecut cu vederea faptul că magistratul Marius Cristian Epure este acelaşi judecător care, în urmă cu cinci şi respectiv trei ani, a optat pentru eliberarea din arest a albanezului Shyti Blenis, condamnat la detenţie pe viaţă pentru omor deosebit de grav, judecătorii stabilind că se face vinovat de triplul asasinat din 2004, din Mangalia, când soţii Ion şi fiica lor în vârstă de numai opt ani au fost ucişi cu bestialitate. Revenind însă la cazul lui Tomescu, Sarafu şi Aita, este de menţionat că cei trei au fost trimişi în judecată prin rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în toamna anului 2008. Acuzaţiile ce li se aduceau erau de vătămare corporală gravă, procurorii acuzându-i că, pe data de 6 august 2006, i-ar fi aplicat o bătaie cruntă lui Usein Sali, zis Ussi, cunoscut ca făcând parte din gruparea adversă.

Miţu, singur alături de Ussi

Altercaţia s-ar fi produs în localul Cafe Bar care, pe vremea respectivă, îi aparţinea lui Doru Aita. A doua zi după altercaţie, au susţinut procurorii în rechizitoriul prin care cei trei au fost trimişi în judecată, Sali s-a prezentat la Poliţie, unde a formulat plângere împotriva acestora. Totuşi, pe parcursul procesului penal desfăşurat la Judecătoria Constanţa, din toţi martorii audiaţi, numai Mihăiţă Vasea, zis Miţu, a susţinut varianta potrivit căreia cei trei suspecţi ar fi fost autorii faptei, restul martorilor schimbându-şi depoziţiile şi precizând că ar fi declarat la Poliţie împotriva acuzaţilor la insistenţele lui Usein Sali. Este de menţionat că în timpul celor trei ani, cât a durat judecarea cauzei în primă instanţă, victima a decedat, din cauze naturale. În primăvara acestui an, magistraţii Judecătoriei Constanţa au ajuns la concluzia că fapta de care erau acuzaţi Tomescu, Sarafu şi Aita nu ar fi fost comisă de aceştia şi i-au declarat nevinovaţi. Decizia a fost atacată de procurori, dar şi de moştenitorii lui Sali, iar recursurile s-au judecat la Curtea de Apel Constanţa. Totuşi, şi această instanţă a ajuns la concluzia că cei trei ar fi nevinovaţi, astfel că au respins recursurile declarate în cauză, ca nefondate. Singurul care a fost de părere că Tomescu, Sarafu şi Aita sunt vinovaţi şi trebuie să fie traşi la răspundere penală a fost judecătorul Marius Cristian Epure, care a făcut opinie separată „în sensul admiterii recursurilor, casării hotărârii recurate şi, rejudecând, a condamnării inculpaţilor pentru infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată". Până una-alta, decizia privind achitarea celor trei este definitivă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii