Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a „cutremurat“ şi Constanţa Cel mai mare seism de anul acesta a avut loc sâmbătă

ro

26 Jan, 2015 00:00 1827 Marime text
Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade pe scară Richter a avut loc sâmbătă dimineaţa, la ora 9.55, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 84 de kilometri.
 
Mişcarea seismică a fost urmată de replici care nu au depăşit 3,3, ca magnitudine. La Galaţi, mai multe localităţi au rămas fără curent electric, iar la Focşani, Covasna şi Târgu Secuiesc mai multe persoane au suferit atacuri de panică şi au avut nevoie de asistenţă medicală.
 
Acesta este cel mai mare seism, ca magnitudine, înregistrat anul acesta în România. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului, aflat în judeţul Vrancea, au fost: Focşani (39 de kilometri), Covasna (41 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (49 de kilometri).

Cutremurul a fost simțit pe o arie largă în capitală, în sudul și estul țării, unde intensitatea a fost de III grade pe scara Mercalli.
 
În zona seismică Vrancea s-au produs, luna aceasta, mai multe cutremure, cu magnitudini între 3,2 şi 4,3 grade pe scară Richter.
 
Amintim că, pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii zece ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Brăila şi multe localităţi şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.
 
Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit numeroase apeluri privitoare la atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii