Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rute alternative prin județul Constanța pentru cei care vor să ajungă în Bulgaria, după demararea lucrărilor la Podul de la Giurgiu

ro

10 Jul, 2024 14:50 398 Marime text
Foto: Poliția de FrontierăÎn cursul acestei dimineți au fost demarate lucrările de reparații pe partea bulgară la Podul Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu, lucrări ce vor dura aproximativ 730 de zile. Acestea se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore.

Pe perioada reparațiilor, circulația se va desfășura alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat.

Având în vedere că timpii de așteptare prin PTF Giurgiu vor fi unii ridicați, Poliția de Frontieră menționează faptul că la nivelul instituţiei vor fi luate toate măsurile astfel încât să se asigure un trafic fluent prin punctul de trecere.

În acest context, Poliția de Frontieră recomandă participanților la traficul transfrontalier să utilizeze aplicația Trafic On-line care prezintă o medie a timpului de așteptare în punctele de trecere și utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internațional de la granița cu Republica Bulgaria, după cum urmează:
  • pe raza județului Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC);
  • pe raza județului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);
  • pe raza județului Călărași: PTF Călărași (BAC);
  • pe raza județului Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone,  iar programul de funcționare este de la ora 08.00 la ora 20.00.

La nivelul ITPF Giurgiu, pentru fluidizarea traficului, vor fi suplimentate atât arterele de control, cât și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Totodată, polițiștii de frontieră vor acționa în baza unui plan de măsuri în cooperare cu instituțiile publice în domeniul ordinii și siguranței publice și vor menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statul vecin, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Citește și: 

Restricţii de trafic pe Podul Giurgiu – Ruse, începând de miercuri, 10 iulie. Rute alternative pentru autovehicule
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii