Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revizuirea, inadmisibilă Dosarul „Comando pentru Bamburic“ rămâne cum s-a stabilit (rechizitoriu)

ro

21 Oct, 2014 00:00 3314 Marime text
Judecătoarea Mihaela Vlăşceanu, din Tribunalul Constanţa, a respins, ieri, ca inadmisibilă cererea de revizuire a dosarului cunoscut generic cu numele „Comando pentru Bamburic“. Cei care au cerut revizuirea cauzei au fost Grigore Nicolae Dănilă, Dănuţ Maricel Mustaţă şi Daniel Lili Dediu, condamnaţi în prezenta cauză.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, pe data de 5 noiembrie 2010, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Mustaţă, pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat, la 10,6 ani de închisoare.
 
Dănilă şi Dediu au luat, pentru complicitate la tentativă de omor calificat, câte nouă ani de închisoare. Pe data de 3 februarie 2012, Curtea de Apel Constanţa a menţinut cele trei condamnări. Dosarul a fost închis definitiv, pe data de 12 februarie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, care a redus pedeapsa aplicată lui Dediu de la nouă ani la 4,6 ani de închisoare.
 
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în dimineaţa zilei de 17 ianuarie 2008, afaceristul Liviu Dorin Bamburic a fost împuşcat de mai multe ori cu un Makarov, în blocul în care locuia concubina sa, care l-a şi dus la spital.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii