Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retrospectiva săptămânii Accidente rutiere produse în județul Constanța în Săptămâna Mare și cea Luminată. Mai mulți copii răniți. Două persoane și-au pierdut viața (FOTO +VIDEO)

ro

20 Apr, 2023 11:03 1325 Marime text

Săptămâna Mare a fost marcată de evenimente rutiere. Unele s-au soldat doar cu răniți, printre victime au fost și copii. Din păcate, au fost și accidente rutiere mortale.

Vă prezentăm în continuare retrospectiva săptămânii în ceea ce privește cele mai importanete accidente rutiere produse la Constanța:  

 
Un motociclist a fost rănit grav pe A2!

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 12.50, polițiști din cadrul Brigăzii Autostrăzi - Biroul de Poliție Autostrada A2 București-Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Autostrada A4, s a produs un accident rutier. 

În urma accidentului, bărbatul a fost rănit, fiind transportat la spital.,anunța atunci IPJ Constanța.

Accident rutier la ieșire din Siliștea spre Cernavodă

Pe 14 aprilie un accident rutier s-a produs la ieșire din Siliștea spre Cernavodă. 

„Era vorba despre un autoturism care s-a răsturnat”, informau autoritățile.Potrivit ISU Dobrogea, accidentul s-a soldat cu 5 victime conștiente, 3 adulți și 2 copii.



Tot în Vinerea Mare un autoturism  înmatriculat în Ucraina, a fost implicat într-un accident rutier în stațiunea Mamaia.

Este vorba despre un autoturism Lexus înmatriculat în Ucraina și un autoturism Mercedes înmatriculat în județul Constanța. Din fericire nu a avut victime.


De sărbătoarea Paștelui Ortodox, peste 300 de poliţişti au fost prezenți zilnic, în stradă, pentru a  asigura ordinea şi liniştea publică.

Nici ziua de Paște nu a fost lipsită de evenimente rutiere. Salvatorii ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în Cernavodă.


Accident rutier în ziua de Paște, la ieșirea spre A2 Un autoturism a intrat în parapet. Două persoane au fost rănite

În urma impactului, două persoane au  fost rănite. Potrvit autorităților, victimele au fost conștiente și cooperante.
 
Un șofer beat și fără permis s-a răsturnat cu mașina la Valea Dacilor. O tânără a fost rănită

La data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 18.44, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că în comuna Valea Dacilor s-a produs un accident rutier.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat, de 21 de ani, a condus un autoturism, pe DJ 381, în comuna Valea Dacilor, fiind sub influența băuturilor alcoolice și, din cauze care urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, a părăsit partea carosabilă, iar vehiculul s-a răsturnat.



Tot în ziua de Paște un șofer băut și cu permisul suspendat a fost depistat în trafic conducând o mașină furată.

La data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 17.45, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Mangalia au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Izvor din comuna Pecineaga, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice pentru perioada în curs.

Potrivit IPJ Constanța, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravențional conform O.U.G. 195/2002.

Patru victime. Două încarcerate. Accident rutier pe DN22, intersecția - Sibioara spre Tulcea
 

În acea seară, un accident rutier grav a avut loc între două autoturisme.


În Lunea Albă, pe 17 aprilie 2023, cinci copii au fost implicați într-un accident rutier în localitatea Cuza Vodă, județul Constanța. Doi dintre ei, în vîrstă de 4 și  respectiv 5 ani au avut traumatism craniofacial

Facem precizarea că evenimentul rutier a avut loc în localitatea Cuza Vodă, la ieșire spre localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.

Potrivit SAJ Constanța nouă victime au fost transportate la spital: o femeie cu traumatism toracic, un bărbat cu traumatism de membru inferior,  copil (băiat) de 4 ani cu traumatism craniofacial, copil (băiat) de 5 ani cu traumatism craniofacial, doi băieți de 10 si 12 ani cu escoriații, o fată de 14 ani fără marcă traumatică și 2 victime (bărbat și femeie) fără marcă traumatica.



A treia zi de Paști, pe 18.04.2023, o femeie a murit după ce i s-a făcut rău în mașină, între Castelu și Poarta Albă

Potrivit unor surse, femeia fusese recent operată pe cord. Aceasta se afla în mașină cu nora ei, care se afla la volanul mașinii.
Din păcate, procedurile de resuscitare nu au reușit. Femeia a decedat. 

“A fost vorba despre o pacientă în stop, din păcate, fără rezultat pozitiv. A fost declarata decedată.,a transmis atunci medicul Diana Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă al judeţului Constanţa.”

La fața locului s-a aflat și elicopterul SMURD. 
 
Accident rutier în zona Euromaterna din Constanța. O șoferiță a ajuns la spital


Tot pe data de 18 aprilie s-a produs un  eveniment rutier pe strada Ștefăniță Vodă din Constanța!

În urma accidentului rutier, o victimă, o șoferiță a fost transportată la spital. Aceasta se afla la volanul autoturismului. 


Accident rutier în Constanța! Implicată o mașină cu numere de Ucraina. O șoferiță rănită

La locul accidentului au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor precum și echipaje ale Poliției Rutiere Constanța pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul din după amiaza zilei de 18 aprilie a.c. Au intervenit Saj B2, SMURD B și SMURD C. 

A fost vorba despre un eveniment rutier între un autoturism marca BMW cu numere de Ucraina care a intrat într-un autoturism marca Volkswagen cu numere de Constanța. 

A fost lovită și o a treia mașina marca Golf, dar ușor. 



Surse oficiale au transmis că “a fost vorba despre o singură victimă, șoferiță. Aceasta prezenta traumatisme ale membrelor superioare și a fost transportată la spital”, transmitea la momentul producerii evenimentului, medicul Diana Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă al judeţului Constanţa.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii