Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reținut de Polițiștii Capitalei pentru săvârșirea mai multor infracțiuni

ro

29 Sep, 2023 18:49 815 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • La data de 27 septembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 17 Poliție au reținut un bărbat, în vârstă de 45 de ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal.
 
La data de 27 septembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 17 Poliție au reținut un bărbat, în vârstă de 45 de ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal, transmite un comunicat din partea Poliției Capitalei.
 
În fapt, la data de 27 septembrie 2023, în jurul orei 14.00, Secția 17 Poliție a fost sesizată direct, de către o femeie, în vârstă de 22 de ani, cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 1:50, ar fi fost victima mai multor infracțiuni.
 
Din probatoriul administrat în cauză, a reieșit faptul că, femeia ar fi fost obligată să-l urmeze pe bănuit în interiorul unui imobil, iar, mai apoi, ar fi fost agresată fizic și prin constrângere, împotriva voinței sale, bărbatul ar fi întreținut relații sexuale cu aceasta, în mod repetat.
 
Astfel, la data de 27 septembrie 2023, în urma punerii în executare a unui mandat de percheziție domiciliară, au fost identificate și ridicate mai multe dispozitive electronice, precum și alte bunuri de interes în cauză.
 
De asemenea, în baza unui mandat de aducere, bărbatul bănuit a fost depistat și condus la audieri, la sediul secției de poliție.
 
Întrucât s-a constatat existența unui risc iminent, polițiștii au procedat la întocmirea Formularului de Evaluare a Riscului, față de bărbat fiind emis un ordin de protecție provizoriu.
 
Ieri, 28 septembrie 2023, bănuitul a  fost reținut pentru 24 de ore, iar, ulterior, față de acesta, magistrații au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.
 
Cercetările sunt continuate de către Secția 17 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal.
 

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Percheziție într-un dosar de furt calificat la Constanța. Ce spun polițiștii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii