Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:25 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandări pentru evitarea aglomerărilor Nu vă înghesuiți la frontieră!

ro

26 Dec, 2015 00:00 1251 Marime text
În perioada sărbătorilor, punctele de frontieră sunt, de obicei, aglomerate. Românii care lucrează peste hotare se întorc acasă, în perioada asta, sau rudele ce locuiesc în străinătate se hotărăsc să-și petreacă Crăciunul sau Revelionul în România. De aceea se aglomerează de obicei punctele de trecere a frontiere.

Traficul se intensifică şi pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Anul trecut, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.980.000 de persoane, din care 2.505.000 aparţinând cetăţenilor U.E. Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul țării şi cele aeroportuare.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova, oamenii legii reamintesc punctele de frontieră existente la aceste graniţe:
  Pe frontiera româno-ungară:
• pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad - Kiszombor;
• pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak
  P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota
  P.T.F. Turnu - Batonnya;
  P.T.F. Vărşand – Gyula
• pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta - Mehkerek;
  P.T.F. Borş - Artand;
  P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany;
  P.T.F. Săcuieni – Letavertes
• pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni - Vallaj;
  P.T.F. Petea – Csengersima.
  Pe frontiera româno-bulgară:
• pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu- Ruse;
• pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche;
  P.T.F. Ostrov - Silistra;
  P.T.F. Negru Vodă-Kardam
• pe raza jud. Dolj: P.T.F. Bechet-Orjahovo;
  P.T.F. Calafat-Vidin.
Pe frontiera româno-moldoveană:
• pe raza jud. Galaţi: P.T.F. Oancea-Cahul
  P.T.F. Galaţi-Giurgiulesti
• pe raza jud. Vaslui : P.T.F. Albiţa-Leuseni
• pe raza jud. Iaşi: P.T.F. Sculeni-Sculeni
• pe raza jud. Botoşani: P.T.F. Rădăuţi – Prut-Lipcani
  P.T.F. Stînca-Costeşti
 
Reamintim că, începând cu luna noiembrie a.c., Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Ti-a placut articolul?

Comentarii