Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie de amploare în zona aeroportuară. Zeci de persoane, verificate de polițiști

ro

28 May, 2023 11:41 1033 Marime text
Poliția în acțiune. Foto: facebook/DGPMBLa data de 23 mai a.c., polițiștii de la transporturi au desfășurat, la nivel național, acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul transporturilor aeriene.
 
Potrivit unui comunicat al IGPR, acțiunea a avut ca scop intensificarea acțiunilor de patrulare, în zona aeroportuară, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență și a celor contra patrimoniului, intensificarea controalelor în aerogări, la cala avioanelor, în parcările publice și a zonelor limitrofe și intensificarea activităților de supraveghere, în spațiile de acces din incinta aeroporturilor.
 

„Au fost intensificate controalele la punctele de acces spre și dinspre platforma aeroportuară, precum și autovehiculele societăților care desfășoară activități de handling.
 
De asemenea, au fost supravegheate locurile și mediile cu risc criminogen ridicat, respectiv zona de îmbarcare a bagajelor și mărfurilor în aeronave, magazii și depozite ale bagajelor, în vederea prevenirii și combaterii faptelor de natură penală.
 
În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 121 de persoane, verificate 53 de autovehicule și controlate 20 de benzi de încărcare și descărcare a bagajelor de cală.
 
Totodată, au fost verificate 39 de cale de depozitare și 26 de vestiare, care aparțin unor anagajați ai firmelor de handling“  - au mai precizat reprezentanții IGPR.

 
Polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, o sancțiune conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, de 500 de lei și o sancțiune conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, pentru care a fost aplicat un avertisment.
 
Exemplu:
 
La data de 23 mai a.c., polițiștii din cadrul Birolui de Poliție Transporturi Aeriene Iași au identificat un bărbat, de 50 de ani, din județul Galați, bănuit de furt.
 
Astfel, la data de 8 aprilie a.c., bărbatul a călătorit cu o companie aeriană și ar fi sustras 3 brățări dintr-o lădiță de control, din filtrul de control, prejudiciul fiind de 10.000 de lei.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii