Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni de control în stații de cale ferată, trenuri de călători, porturi și aeroporturi. Au fost aplicate mai multe amenzi

ro

17 Jun, 2023 15:04 900 Marime text
Poliția în acțiune. Foto: facebook/DGPMBÎn perioada 9 – 15 iunie a.c., polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stații de cale ferată, trenuri de călători, porturi și aeroporturi.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, de asemenea, pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost  desfășurate activități pentru prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă.

Totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea și combaterea braconajului piscicol și a contrabandei cu tutun.

Astfel, au fost legitimate 1.273 de persoane, fiind controlate 404 autovehicule.

Totodată, au fost efectuate patrule în 220 de stații și triaje, dar și în 1.114 trenuri de călători.

Polițiștii au efectuat verificări la 35 de nave și ambarcațiuni, au constatat 15 infracțiuni și au cercetat 6 persoane.

Au fost depistate 6 persoane urmărite, verificând 34 de obiective de pază și 53 de permise de pescuit.

Polițiștii de la transporturi au reținut 7 certificate de înmatriculare, 4 permise auto, o plăcuță de înmatriculare și au aplicat 373 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 82.065 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate 3 unelte de pescuit și un autoturism.

Exemple:

1. La data de 10 iunie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Biroul Județean de Poliție Transporturi Tulcea – Postul de Poliție Transporturi Navale Măcin, împreună cu Oficiul de Căpitănie Măcin, l-au depistat, în zona km. 64+100 al fluviului Dunărea, braț Măcin, mal drept, în comuna Ostrov, județul Tulcea, în flagrant delict, pe un bărbat, de 48 de ani, din comuna Frecăței, județul Brăila, în timp ce conducea o șalupă, în convoi cu un bac de trecere, fără a deține brevet sau certificat capacitate corespunzător.

Totodată, comandatul navei, de 48 de ani, din comuna Turcoaia, județul Tulcea, i-a încredințat, cu știință, conducerea navei unei persoane fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător și a pus în navigație nava, fără echipaj minimum de siguranță.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal.

2. La data de 11 iunie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Postul de Poliție Transporturi Navale Brăila au verificat un debarcader acostare ambarcațiuni, la care erau acostate mai multe ambarcațiuni de agrement, în zona km 175+750, mal stâng al fluviului Dunărea.

Astfel, polițiștii l-au identificat pe proprietarul debarcaderului, de 43 de ani, din municipiul Brăila, care, în perioada 2021-2023, ar fi construit și amplasat la malul stâng, în albia minoră a fluviului Dunărea, zona km.175+750, un debarcader de acostare ambarcațiuni.

Totodată, acesta ar avea ca obiect acostarea ambarcațiunilor de agrement care aparțin persoanelor din localitatea Brăila, județul Brăila, fără a deține aviz și autorizație emisă de Administrația Națională Apele Române.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de executarea, modificarea  sau extinderea de lucrări, construcții ori instalații pe ape sau care au legătură cu apele, fără avizul legal ori fără notificarea unei astfel de lucrări. 

 Citește și: 

Zeci de percheziții efectuate în primele două săptămâni din luna iunie. Descinderi au fost și la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii