Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Psihologii din Constanța sărbătoresc Ziua Psihologului

ro

27 May, 2024 13:08 674 Marime text
Sursa foto: Plus Communication

În data de 25 mai 2024, a avut loc Conferința Filialei Teritoriale Constanța a Colegiului Psihologilor din România, intitulată „Psihologia în context multicultural” - ediția a V-a. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Facultatea de Psihologie Științele Educației din cadrul Universității Ovidius din Constanța, care s-a desfășurat în Sala Senatului, reunind peste 250 de profesioniști din domeniul psihologiei.

Deschiderea oficială a conferinței a avut loc la ora 9.30, în prezența unor personalități marcante din domeniu, printre care prof.univ.dr. Mihaela Rus, Președinte Filiala Constanța CPR, Conf.univ.dr. Raluca Silvia Matei, Prodecan al Facultății de Psihologie și Științele Educației, UOC, Psih.dr. Irina Ermolaev, Coordonator CJRAE Constanța, Mihaela Ristea, Director DGASPC Constanța, și Prof. Loredana Manolache, Inspector general adjunct, ISJ Constanța.

Evenimentul a continuat cu prelegeri susținute de experți de renume. Prof.univ.dr. Adrian Roșan de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca a abordat tema „Practici parentale și comportamente agresive în tulburările disruptive, de control al impulsurilor și de comportament - instrumente de evaluare și programe de intervenție”. Psiholog Principal Dr. Cătălin Luca a prezentat o prelegere despre „Factori de risc în intervievarea copilului victimă/martor pentru proceduri judiciare”, iar Lect.univ.dr. Bogdan Oprea de la Universitatea din București a susținut o prezentare despre „Remodelarea postului: Antecedente, consecințe și intervenții”.

În după-amiaza aceleiași zile, au avut loc sesiuni de comunicări științifice susținute de studenți și masteranzi ai Facultății de Psihologie și Științele Educației. Aceste sesiuni au fost structurate pe diverse teme, printre care psihologia muncii și organizațională, psihologie clinică și psihoterapie, asistență socială, științele educației și psihopedagogie specială, fiecare fiind găzduită într-una dintre sălile universității.

Conferința s-a încheiat la ora 18.00, în Sala Senatului, cu o prelegere susținută de Psih. Dr. Mara Priceputu și Psih. M.A. Andreea Hiriza, care au discutat despre „Repere ale alegerii partenerului din perspectiva psihoterapiei integrative” și au prezentat teorii explicative și intervenții inedite în psihoterapia integrativă pentru cuplu.

Seara s-a încheiat festiv, începând cu ora 19.00, la Restaurantul Victoria din Mamaia, unde a avut loc Balul Psihologului. Acest eveniment a oferit participanților ocazia de a se relaxa și socializa într-un cadru plăcut și elegant.

“Cu ocazia Zilei Psihologilor, Colegiul Psihologilor din România, Filiala Teritorială Constanța, dorește să aducă un omagiu tuturor psihologilor pentru munca lor neobosită și pentru dedicarea lor în sprijinirea sănătății mintale și emoționale a comunităților. Munca psihologilor este esențială în abordarea problemelor de sănătate mintală, în consilierea și sprijinul emoțional oferit indivizilor și familiilor, și în dezvoltarea unor strategii eficiente de intervenție și prevenție.Colegiul Psihologilor din România, Filiala Teritorială Constanța, rămâne angajat în susținerea și promovarea excelenței în domeniul psihologiei. Vom continua să organizăm evenimente și conferințe de înaltă calitate, să oferim oportunități de dezvoltare profesională și să sprijinim inițiativele de cercetare și educație care contribuie la progresul acestei discipline vitale.În această zi specială, dorim să transmitem un sincer „La mulți ani!” tuturor psihologilor. Vă mulțumim pentru dedicarea și pasiunea cu care vă desfășurați activitatea și vă dorim mult succes în continuare. Împreună, putem construi o societate mai sănătoasă, mai empatică și mai bine pregătită pentru a face față provocărilor viitorului.Colegiul Psihologilor din România, Filiala Teritorială Constanța, își reafirmă angajamentul de a susține toți membrii săi și de a-i încuraja să își urmeze vocația cu pasiune și determinare”, declară prof. univ. dr. Mihaela Rus, președintele Colegiului Psihologilor din România – Filiala Teritorială Constanța.

Citește și:
27 mai - Ziua națională a psihologului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii