Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment special de 1 iunie pentru copiii de la Casa Speranța din Constanța (galerie foto+video)

ro

01 Jun, 2021 16:28 2062 Marime text


  • Colegiul psihologilor Constanța împreună cu Asociația Steaua Sudului a adus zâmbete pe chipul copiilor de la Casa Speranța.
  • Proiectul  „Zâmbește, e ziua ta copile” funcționează de peste cinci ani.
Cu ocazia zilei de 1Iunie, după o perioada de pandemie în care, pe lângă suferinta lor, au fost defavorizați și de lipsa interacțiunii și a socializării, Asociația Steaua Sudului 44 împreună cu Colegiul Psihologilor Constanța au organizat pentru copiii de la Morning Glory House (Casa Speranța) un eveniment special de 1 iunie.

Copiii s-au distrat alături de clovnul Coco, au cântat, au dansat, au râs cu poftă la glumele lui. Cei 16 copii orfani, cu infecție HIV-SIDA, au participat apoi la un concurs de desene, s-au pozat la o cabină foto, amenajată special pentru ei. Au primit diplome, dulciuri și un tort uriaș.


Prof univ dr Mihaela Rus-președintele Colegiului Psihologilor Constanța și vicepreședinte Asociația Steaua Sudului 44:

Colegiul psihologilor Constanța împreună cu Asociația Steaua Sudului a adus zâmbete pe chipul copiilor, niște copii speciali la care veni în fiecare an în această zi specială.

L-am pregătit pe clovnul Coco, cu care copiii s-au distrat la culme, un concurs de desen, o cabină foto, ca să rămână cu aceste amintiri memorabile, dulciuri, diplome, pentru că fiecare copil este premiat astăzi, tricouri și un tort.

Este o zi specială pentru toți copiii. De aceea noi suntem cu ei, aici, în mijlocul acestor copii speciali care știm că nu ar trebui să se simtă singuri niciodată, chiar dacă sunt în regim instituționalizat. La final ne intreabă de fiecare dată când mai venim.






Economist Mariana Bolcheș-președintele Asociației Steaua Sudului 44:

Proiectul se numește „Zâmbește, e ziua ta copile”. Este un proiect care funcționează de peste cinci ani. Este proiectul nostru de suflet. Astăzi toți suntem copii. Mai puțin cei care nu au părinți. dar acești copii au părinți. Noi suntem părinții lor și ei sunt copiii noștri.
Ceea ce facem noi pentru ei este o picătură într-un ocean. Nu ne întâlnim doar de Ziua Copiilor ci și în timpul anului. Mergem la tipografie, pictăm, vorbim.  Mihaela Rus,  vicepreședintele Asociației Steaua Sudului 44,  îi consiliază, avem aici un psiholog care vorbește cu ei, au dreptul să ne sune de câte ori au nevoie de noi și suntem de fiecare dată alături de ei. Ne cunosc deja. Când venim aici chiar ne strigă pe nume. Când în urmă cu 5 ani am venit aici, in biroul administratorului Elena Cișmașu, avenit Ioana Ștefania și m-a intrebat: „tu o să fi noua noastră mămică?”

Să știți că sunt atât de puternici și sunt copii de la care noi putem învăța, noi oamenii mari. Vă mai invităm alături de noi și cu alter ocazii. Să îi vedeți pe copii zâmbind, râzând. Să îi vedeți că sunt niște copii normali, care știu de ce boală suferă, știu să îi ferească pe cei din jur și știu să se ferească pe ei.







Cornelia Dumitrescu-director Farma SA Constanța:

Asta am dorit să le oferim copiilor multă bucurie pentru că, pe lângă suferința lor fizică și afecțiunile pe care le au din punct de vedere medical, am vrut să le oferim o zi altfel, plină de bucurie, să înnobilăm sufletul și să aducem zâmbete pe fețele lor, să depășească toată perioada grea din viața lor.

M-am simțit minunat printre ei, astăzi. Fericită pentru că am putut să îi fac să zâmbească, emoționată și cu dorința de a face cât mai multe lucruri bune pentru ei.





Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii