Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:16 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prospături în Biroul Vamal Constanţa Sud

ro

26 Apr, 2013 00:00 868 Marime text
Inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au reţinut mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 121.500 de euro, ca urmare a controalelor efectuate asupra a trei containere sosite din China pentru trei societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Ieri, inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unor controale amănunţite
asupra a trei containere sosite din China pentru trei societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Ca urmare a acestor controale, inspectorii vamali au reţinut 235 de truse de manichiură Burberry, 504 seturi de maşinuţe Disney, 720 de jucării din plastic Disney şi 7.050 de perechi de papuci pentru copii cu însemnele Dora the Explorer, articole susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor respective. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 121.500 de euro.
Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ti-a placut articolul?

Comentarii