Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectil de artilerie, găsit de muncitorii care săpau la reţeaua de apă din Sibioara

ro

25 Oct, 2014 00:00 1868 Marime text
Un element de muniţie rămas neexplodat, provenind, probabil, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicat de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, în timpul unei misiuni de asanare efectuată în satul Sibioara, comuna Lumina.
 
În timpul efectuării unor lucrări de racordare a localităţii la reţeaua de apă potabilă, muncitorii din cadrul Primăriei au descoperit un element de muniţie şi au anunţat pompierii.
 
Membrii echipei pirotehnice s-au deplasat la faţa locului, au asanat zona şi au identificat un proiectil de artilerie exploziv de calibrul 76 milimetri. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii, transmite Biroul de comunicare al ISU „Dobrogea“.
 
Echipa pirotehnică a inspectoratului a desfăşurat, în acest an, 35 de misiuni de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată. În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii