Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Nita „Numai in Romania se pot porcai asa procurorii"

ro

27 Jan, 2010 01:15 6610 Marime text
cap_1.jpgTeodor Niţă spune că mai multe hotărâri judecătoreşti au confirmat cele consemnate de el în rechizitoriul lui Alin Argintaru, prin condamnarea definitivă a individului

Cazul „Argintaru" încinge spiritele la instanţă. Aproape 15 persoane conduse de mama lui Constantin Alin Argintaru, individul din Ostrov condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru viol, au protestat timp de aproape trei ore în faţa Palatului de Justiţie, împotriva procurorului Teodor Niţă, cel care l-a trimis în judecată pe Argintaru.

procurorNita03.jpgÎntrebări retorice precum „Procurorul Niţă este deasupra legii??" se puteau citi cu uşurinţă pe pancartele protestatarilor. În replică, procurorul Niţă, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, susţine că este o formă de manifestare, fiecare om având dreptul de a se exprima. „Totuşi, cred că numai în România se putea întâmpla aşa ceva, căci numai aici procurorii pot fi porcăiţi aşa", a adăugat magistratul, arătând în legătură cu cazul Argintaru că rechizitoriul întocmit de el a fost confirmat prin condamnarea definitivă a individului de către trei instanţe. Motivul pentru care cele 15 persoane au ales să protesteze ieri în faţa instanţei a fost că la Curtea de Apel Constanţa s-a desfăşurat procesul în care avocatul lui Argintaru a atacat neînceperea urmăririi penale de către Parchetul Curţii de Apel faţă de procuror. Manifestanţii nu s-au lăsat intimidaţi nici de curioşii care se opreau să le citească pancartele şi nici de temperaturile deosebit de scăzute de ieri dimineaţă. Începând de la ora 9.00 şi până în jur de ora 12.00, aceştia şi-au ţinut pancartele la vedere, pentru a putea fi văzute de orice justiţiabil care intra în Palatul de Justiţie. În cele din urmă, protestatarii şi-au părăsit locurile şi au intrat în sala de judecată, pentru a asista la judecare dosarului în care Alin Argintaru se plânge, prin intermediul avocatului său, de NUP-ul primit de procurorul Niţă. Totuşi, dosarul nu s-a putut judeca ieri, ci a fost amânat pentru data de 23 februarie, dat fiind că instanţa a apreciat că procedura de citare cu părţile nu fusese legal îndeplinită. Rămâne de văzut dacă manifestanţii îşi vor relua protestele pe 23 februarie. Contactat telefonic în legătură cu protestul declanşat împotriva lui de mama lui Argintaru, Teodor Niţă a declarat că „este răspunderea sa. Sunt hotărâri judecătoreşti care l-au condamnat pe omul acesta". „Ce să mai comentez când este condamnat definitiv pentru zece capete de acuzare? Omul acesta era cercetat pentru mai multe fapte comise cu violenţă, pe care eu le-am conexat şi am trimis dosarul său în instanţă. De atunci, nu s-au mai înregistrat asemenea fapte, violuri la Ostrov, iar zona este mult mai liniştită. Mai mulţi judecători au analizat dosarul, inclusiv magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi au confirmat prin hotărârile lor cele consemnate de mine în rechizitoriu". Totodată, procurorul a adăugat că „este o formă de manifestare, este dreptul lor, dar cred că numai în România se poate aşa ceva, numai aici se pot porcăi procurorii aşa".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • elena 27 Jan, 2010 23:19 CATI DINTRE PROCURORII CONSTANTEI AU DAT EXAMEN DE CONCURS PENTRU POST. TOATA SLEAHTA ESTE PUSA DE FAIMOSUL DELIIORGA. DA ESTE GASCA MEDGIDIA LA PROCURATURA CONSTANTA. ORICE SESIZARE FACUTA LA CSM,PENTRU FELUL CUM SE INSTRUMENTEAZA DOSARELE,ESTE CU AVIZ POZITIV PENTRU PROCURORI. TOATE RAPOARTELE CATRE PROCURORUL GENERAL,SUNT MASLUITE. CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHII.DA,CRIMINALII MI-AU UCIS FIUL,PROCURATURA MERGE MANA IN MANA CU POLITIA SI DE 4 ANI NU AM VERDICT DIN PARTEA PROCURORULUI DE CAZ. NUMAI DUMNEZEU A RAMAS SA FACA CU ADEVARAT DREPTATE IN TARA ASTA.
  • surmelis argentina pusa 27 Jan, 2010 12:06 De ce in Romania se pot porcaii procurorii??? De ce in Romania se pot angaja in politie traficanti de droguri,camatari si proxeneti ??? Pentru ca fosta guvernare liberala Tariceanu a dorit o LIBERTATE TOTALA,bazata pe legile infractorilor.In orasul HARSOVA de Constanta ,un traficant de droguri,camatar si proxenet este facut POLITIST DE FRONTIERA,ba mai mult SEF al acesteia pe teritoriul HARSOVEI. Dorim liniste,dorim locuri de munca ,dorim securitate , NU TRAFICANTI SI CAMATARI in POLITIE !!! Cine l-a facut pe MARIUS BOSTAN ,SEF la Politia de Frontiera Harsova ??? Cine ???
  • Alfa & Beta 27 Jan, 2010 10:51 Bravo Teo !!! Numai asa punem ordine in tara asta !!! Da-le cu legea-n cap , pana isi revin la normal !!!!