Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul comunei Ceatalchioi despre drona care a explodat „Primăria nu mai are atribuții în această situație! Sunt alte instituții care gestionează“ (VIDEO)

ro

12 Oct, 2023 17:57 1213 Marime text
Este desfășurare de forțe în comuna Ceatalchioi, județul Tulcea după ce noaptea trecută o dronă a explodat în apropierea localității Plauru. 

Elicoptere militare survolează zona în care ar fi căzut drona. „În jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu  posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru“ - au mai precizat reprezentanții MApN.

„Oamenii sunt îngrijorați! Colaborarea este foarte bună cu ISU cu Prefectura cu MAPN. Nu am nimic să reproșez. Armata este, Frontiera la fel. Primăria nu mai are atribuții în această situație! Sunt alte instituții care gestionează“ - a precizat Tudor Cernega, primarul Comunei Ceatalchioi, județul Tulcea. 

Reamintim că, miercuri, 11 octombrie, forțele ruse au continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România.
 
Potrivit unui comunicat al MApN, Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate.

„Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a activat procedurile de Poliție Aeriană și a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, începând cu ora 23.20, cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, aflate în proximitate, cu potențialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situații. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 01.40, în data de 12 octombrie.
 
În baza informațiilor primite de la Poliția de Frontieră, privind un posibil impact pe teritoriul României, în proximitatea localității Plauru, din jud. Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului național de apărare, ordine publică şi siguranță națională, s-au deplasat în zonă pentru investigarea situației. În jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu  posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru“ - au mai precizat reprezentanții MApN. 

Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor.

 „Forțele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații.
 
Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.
 
De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri“ - au mai precizat reprezentanții MApN.

Citește și: 

Alertă în comuna Ceatalchioi, județul Tulcea după explozia unei drone! Un elicopter militar survolează zona (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii