Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Presupusul autor al incendiului de la Biserica „Sfântul Mina” a fost arestat. Are 41 de ani

ro

25 Feb, 2017 11:09 4106 Marime text

Potrivit unui comunicat de  presă transmis de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, presupusuil autor al incendiului de la Biserica „Sfântul Mucenic Mina”, din Constanța, din urmă cu nouă zile, a fost arestat. Măsura vine ca urmare a unei decizii date de magistrații Judecătoriei Constanța.

„Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de distrugere prin incendiere, polițiștii din cadrul Secției 1 Constanța l-au depistat pe T.A.-S., în vârstă de 41 de ani, din Constanța, bănuit de comiterea faptei. Astfel, la data de 16.02.2017, bărbatul în cauză ar fi incendiat un lăcaș de cult de pe raza municipiului Constanța, creând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei, prin distrugerea a 10 % din clădire. La data de 24.02.2017, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Constanța, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind escortat și introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța”, se arată în comunicatul de presă. 

Reamintim că, pe 16 februarie, pompierii din cadruil ISU Dobrogea au fost alertați cu privire la izbucnirea unui incendiu la biserica de lemn, din parcul Tăbăcăriei. La fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale și s-a intervenit pentru lichidarea focului, care se manifesta pe o zonă din peretele exterior al lăcașuluii de cult. Atunci, Claudiu Banu, parohul bisericii, a declarat pentru reprezentanții presei că ar fi fost vârba de o mână criminală. 

UPDATE, ORA 14.50
Bărbatul condus, astăzi, în arestul IPJ Constanța este Andrei Sabin Tilimbici. 



Citește și:
Panică! Incendiu la Biserica „Sfântul Mina”, din Constanța. Pompierii intervin

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • om 26 Feb, 2017 14:54 Omul asta avea vreo legatura cu biserica Sf.Mina?