Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Marcel Ciolacu „Sărbătoarea Hanuka este un moment de bucurie, cu o mare încărcătură emoţională şi simbolică“

ro

07 Dec, 2023 18:28 869 Marime text
foto: FacebookPremierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Sarbătorii Hanuka.  

„Sărbătoarea Hanuka este un moment de bucurie, cu o mare încărcătură emoţională şi simbolică, o formă de manifestare a credinţei, a identităţii și a valorilor împărtășite de membrii comunității evreiești.

Lampa care a luminat Templul timp de opt zile fără a se stinge reprezintă simbolul miracolului Tradiției iudaice, al Legământului dintre Israel și Dumnezeu. Legământ care de altfel a păstrat vie această comunitate și această credință în mijlocul tuturor neamurilor între care evreii au trait și în pofida celor mai necruțătoare atacuri. Mai mult decât atât, ea întruchipează credința că această mărturie va rămâne curată și nestinsă în mijlocul lumii de azi.

Sărbătoarea Luminii ne oferă tuturor ocazia de a reflecta asupra evenimentelor recente. În acest an, cu fiecare lumânare aprinsă, suntem alături de cei care luptă împotriva terorismului și păstrăm vie memoria victimelor care și-au pierdut viața ca urmare a atrocităților comise în data de 7 octombrie 2023. În acest sens, vă asigur că România rămâne un partener solid al Statului Israel, și - totodată - un susținător al eforturilor dedicate identificării unei soluții durabile de pace în Orientul Mijlociu.

Sărbătoarea Luminii îmi oferă prilejul de a transmite conducerii Federației Comunităților Evreiești din țara noastră, precum și întregii comunități evreiești cele mai  calde urări de bunăstare și pace!

Hag Hanuka Sameah!“ - a transmis premierul Marcel Ciolacu

Citește și: 

Președintele Iohannis„Este dramatic că sărbătoarea Hanuka se desfășoară pe fundalul suferințelor și al pierderilor de vieți omenești“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii