Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuka

ro

02 Dec, 2018 19:44 1409 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică, 2 decembrie, un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuka. Mesajul a fost prezentat de către Consilierul Prezidențial din cadrul Departamentul Cultură, Culte și Centenar, la Tempul Coral din București, Sergiu Nistor.

„Cu prilejul Sărbătorii Hanuka, doresc să adresez salutul meu călduros, însoţit de sincere urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România.

Celebrare a luminii şi a biruinţei, Hanuka ne aminteşte de prezenţa sacrului în viaţa de zi cu zi, întărindu-ne în credinţă şi speranţă.

Felicit conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România pentru această festivitate găzduită la Templul Coral, loc-simbol al continuităţii în istoria zbuciumată a evreilor din România, dar şi o dovadă a contribuţiei valoroase a evreilor la binele comun.

Templul Coral ne reamintește, cu fiecare sărbătoare, de valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciez şi le susţin: dialogul, cunoaşterea de sine şi a celuilalt, solidaritatea, respectul pentru alteritate, întâlnirea dintre religii şi culturi.

În anul celebrării Centenarului Marii Uniri, aprinderea lumânărilor Menorei este ritualul prin care cinstim memoria celor care s-au jertfit pentru libertate şi unitate și prin care împărtăşim speranţa în viitorul pe care-l construim împreună, sub semnul unității în diversitate, pentru noi şi generaţiile care vor urma.

Hag Hanuka Sameah!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii