Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povestea impresionantă a salvatorului de la Jupiter „Eu am pus colacul pe turist şi l-am ţinut îmbrăţişat cu ambele mâini“ (video)

ro

06 Jul, 2015 00:00 2279 Marime text
Zilele trecute, la nivel naţional, a fost prezentată o ştire din care reieşea faptul că doi turişti au fost la un pas să se înece, în staţiunea Jupiter, pentru că s-ar fi aventurat prea mult în marea agitată. Acum, la aproape o săptămână de la eveniment, cotidianul ZIUA de Constanţa relatează povestea impresionantă a unuia dintre cei doi bărbaţi, care a fost greşit pus în rolul de victimă, când de fapt el a fost unul dintre salvatori. Eroul - aşa cum singur îl vede cel salvat din ghearele morţii - este un bărbat din Braşov, care a făcut înot de performanţă şi care ne-a detaliat cele petrecute în timpul operaţiunii de salvare din staţiunea Jupiter, din data de 28 iunie.
 
„S-a menţionat eronat că salvamarii au salvat de la înec doi turişti. Eu am fost unul dintre cei doi turişti, însă lucrurile s-au desfăşurat altfel. Salvamarii şi scafandrii ar fi căutat un mort (ca la Neptun) deoarece au venit după 20 - 25 de minute iar turistul care a fost dus în larg nu ştia să înoate. Eram cu familia (soţia şi doi copii) pe plajă şi am văzut un băiat (ulterior am aflat că era băiatul responsabil cu şezlongurile) care striga că se îneacă cineva şi fugea către mare cu două plute (pluta este legată de un ham cu o frânghie de 3-4 metri), moment în care m-am ridicat de pe cearşaf şi am fugit după el“, susţine turistul din Braşov.
 
Acesta continuă, arătând că băiatul de la şezlonguri a sărit de pe stânci cu o plută şi s-a dus către turist, iar el a luat cea de-a doua plută şi a înotat către cei doi.
 
„Când am ajuns la ei, am avut grijă ca turistul să fie în siguranţă pe cele două plute şi împreună cu băiatul de la şezlonguri am încercat să vedem cum să revenim la mal. Menţionez că eram la 70-100 de metri paralel cu digul şi erau valuri foarte mari, de peste doi metri. Am vorbit cu băiatul de la şezlonguri să înotăm legaţi de hamuri şi să-l tragem pe turist, însă şi băiatul era foarte obosit şi nu am reuşit“, ne-a mai spus braşoveanul.

Bărbatul spune că a încercat să-i tragă pe amândoi, însă îi era imposibil. „Am vrut să înot înapoi la mal, să iau o frânghie, să-i tragem cu ajutorul celorlalţi turişti, însă mi-a fost frică să-i las pe cei doi singuri, în larg, mai ales că aveam cele două plute şi era imposibil să ne înecăm până venea cineva cu o barcă. În cele din urmă, după 20 - 25 de minute, au sosit şi cei doi salvamari cu un skijet şi cu un colac de salvare şi am pornit cea de-a doua parte a operaţiunii de salvare. Băiatul de la şezlonguri, care era foarte obosit, s-a urcat pe skijet şi a legat o sfoară de el. Eu am pus colacul de salvare pe turist şi l-am ţinut îmbrăţişat cu ambele mâini, ţinându-mă de sfoara legată de skijet. Am fost aduşi la ţărm şi m-am dus cuminte la cearşaf, unde am fost certat de soţie pe motiv că avem doi copii de crescut şi că sunt inconştient. De asemenea, prietenii cu care eram pe plajă mi-au spus că nu sunt normal la cap. Menţionez că am făcut înot de performanţă şi nu am fost în niciun moment în pericol de înec. Vă pot spune cu toată sinceritatea că îl consider erou pe acel băiat de la şezlonguri, care, fără nicio ezitare, a sărit de pe stânci şi l-a ajutat pe turist chiar dacă nu era de datoria lui“, a conchis turistul din Braşov, care a fost greşit pus în rolul de victimă.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii