Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:04 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii de frontieră au confiscat la Periboina peste trei tone de rapană (galerie foto)

ro

03 Jun, 2015 00:00 976 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, identificând zece cetăţeni români care transportau, cu cinci ambarcaţiuni cu motor, cantitatea de 3.119,28 de kilograme de melci de mare din specia rapană fără documente justificative. În urma acţiunii desfăşurate în zona Periboina au fost ridicate în vederea confiscării bunuri evaluate la aproximativ 75.000 de euro.
 
În baza unui plan de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au desfăşurat, sâmbătă seara, o acţiune în zona Periboina, judeţul Constanţa, unde au oprit pentru control cinci ambarcaţiuni cu motor, în care se aflau zece persoane de sex masculin.
 
În urma controlului, în cele cinci ambarcaţiuni a fost depistată cantitatea de 3.119,28 de kilograme de melci marini din specia rapană, precum şi două unelte de pescuit comercial (beam-traul), pentru care persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, domiciliate pe raza judeţului Constanţa, nu au putut prezenta documente justificative. De asemenea, bărbaţii nu deţineau documente legale nici pentru activitatea de pescuit comercial desfăşurată în zonă.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de rapană, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, precum şi cele cinci ambarcaţiuni din fibră de sticlă, motoarele acestora şi uneltele de pescuit comercial, bunuri cu o valoare totală de aproximativ 75.000 de euro.
 
Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit fără licenţă, deţinere şi transport fără documente legale al peştelui, icrelor sau produselor din peşte, folosirea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi conducere a unor ambarcaţiuni fără brevet.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii