Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii au gasit aproape o tona de motorina sustrasa de la nave

ro

18 Jul, 2009 02:20 1161 Marime text
Poliţia Port încearcă să dezlege misterul unei cantităţi de 850 de litri de motorină neaccizabilă, descoperită într-un Ford Transit înmatriculat în Bulgaria, care a forţat intrarea în port. 

Foarte interesant, autoturismul cu pricina a fost vândut de opt ori în numai două luni, înainte de a ajunge la proprietarul din prezent. Marţi, în jurul orei 5.00, poliţiştii au fost alertaţi de agenţii de pază de la Poarta de acces numărul 9 că un autoturism Ford Transit albastru a forţat intrarea, fără să poată fi oprit de agenţi. Potrivit sesizării, în maşină s-ar fi aflat două persoane, şoferul având un tatuaj mare pe unul dintre braţe. Imediat, oamenii legii s-au mobilizat şi s-au deplasat în zona cheiului fluvial, la dana 96, unde au găsit maşina, fără şofer şi fără pasager. Ce au găsit însă poliţiştii a fost cantitatea de 850 de litri de motorină neaccizabilă, depozitată într-un recipient de plastic, de 1.000 de litri. Alături de acel recipient se afla un altul, gol. În urma verificărilor, a fost identificat proprietarul autoturismului, Stelian Radu, de 44 de ani, din Agigea, vechi client al poliţiştilor din port, fiind cercetat de-a lungul timpului de mai multe ori pentru furt. Pentru că încă nu au putut dovedi că în acest caz a fost vorba despre furt, oamenii legii l-au sancţionat pe Stelian Radu cu 500 de lei, pentru transport de marfă fără acte de provenienţă. Totuşi, cel care a condus maşina în port a fost şoferul lui Radu, Liviu Lucian Constantin, de 24 de ani, din Ovidiu. Tânărul a declarat că trebuia să se întâlnească în port cu patronul său şi că nu ştia nimic despre motorina descoperită, decât că o avea în portbagaj în momentul în care a intrat în port.

Poliţist ameninţat cu moartea

Potrivit declaraţiilor comisarului Remulus Lăzăroaia, şeful Poliţiei Port, anchetatorii au în vedere două ipoteze: fie cei 850 de litri de motorină au fost aduşi în port spre comercializare navelor, fie au fost sustraşi de la acestea. În orice caz, produsul a fost confiscat în vederea valorificării, iar suma astfel rezultată, de aproximativ 2.500 de lei, va fi virată bugetului de stat. Este de menţionat faptul că Stelian Radu a fost implicat şi în afacerea cu motorină de anul trecut, tot din Portul Constanţa, când un poliţist a fost ameninţat cu moartea în cazul în care continuă ancheta. Incidentul s-a petrecut la sfârşitul lunii iulie 2008, când Stelian Radu era suspect de furtul a două tone de motorină. Dosarul respectiv privind sustragerea cantităţii de produs petrolier a ajuns pe masa procurorilor, însă oamenii legii nu au reuşit să stabilească identitatea persoanei care l-a ameninţat pe poliţist.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii