Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii au efectuat verificări la 63 de nave și ambarcațiuni! Ce nereguli au fost constatate în județul Constanța

ro

20 Aug, 2023 14:17 950 Marime text
Foto: Poliția RomânăÎn perioada 11 – 17 august a.c., polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stații de cale ferată, trenuri de călători. 

Pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost  desfășurate în ultima perioadă activități pentru prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, combaterea călătoriei frauduloase, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

Astfel, au fost legitimate 2.253 de persoane, fiind controlate 507 autovehicule.

Totodată, au fost efectuate patrule în 287 de stații și triaje, dar și în 1.134 de trenuri de călători.

Polițiștii au efectuat verificări la 63 de nave și ambarcațiuni și 12 obiective de pază, au constatat 30 de infracțiuni și au cercetat 21 de persoane.

Polițiștii de la transporturi au reținut 6 certificate de înmatriculare, 3 permise auto și au aplicat 440 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 120.600 de lei.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 4 ambarcațiuni, 16 unelte de pescuit, aproape 30 de kilograme de pește și 400 de țigarete.

Exemple:

1. La data de 12 august 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Postul de Poliție Transporturi Navale Măcin au acționat în cooperare cu Autoritatea Navală Română - Căpitănia Portului Măcin, depistând în flagrant delict, în zona km. fluvial 62 al fluviului Dunărea, braț Măcin, localitatea Ostrov, județul Tulcea, doi bărbați, de 27 și 36 de ani, ambii din județul Tulcea, în timp ce desfășurau activități de pescuit comercial cu ajutorul unei ambarcațiuni tip lotcă din tablă propulsată cu rame și 6 unelte de pescuit de tip setcă în lungime de aproximativ 220 de metri, fără să fie autorizați, capturând aproximativ 16 kilograme de pește din speciile caras și plătică.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Ambarcațiunea și ramele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cele 6 uneltele de pescuit tip setcă (3 fir textil și 3 monofilament) au fost ridicate în vederea confiscării.

Cantitatea de pește a fost predată unei unități de profil.

2. La data de 12 august 2023, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța – Postul de Poliție Transporturi Navale Hârșova, împreună cu inspectorii Căpităniei Hârșova, au efectuat un control pe linia consumului de băuturi alcoolice la bordul unei nave, sub pavilion românesc

În urma controlului, conducătorul unei șalupe, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost testat cu aparatul alcooltest, iar după testare a rezultat faptul că acesta avea 0,312 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma controlului, legată de o balustradă din bordul tribord al navei, a fost identificată o plasă de pescuit tip monofilament, introdusă în apă, pentru a pescui.

Plasa de pescuit tip monofilament, în lungime de 10 metri, a fost ridicată, în vederea confiscării, iar peștii vii găsiți în aceasta au fost eliberați.

În cauză,  a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitarea atribuțiunilor de serviciu sub influenta băuturilor alcoolice  și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

3. La data de 12 august 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul Județean de Poliție Transporturi Brăila au acționat pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal pe Fluviul Dunărea, depistând în zona km 171+800 doi bărbați, de 47 și 42 de ani, ani ambii din județul Brăila, care efectuau activități de pescuit comercial, de la bordul unei ambarcațiuni cu motor, fără număr de înmatriculare, folosind o unealtă de pescuit comercial tip pripon, confecționat din fir textil, de aproximativ 60 metri și capturând 6 kilograme de pește din specia somn, fără să fie autorizați să dețină și să folosească astfel de unelte.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, unealta de pescuit și ambarcațiunea fiind indisponibilizate, iar cantitatea de pește a fost ridicată și predată unei societăți de profil din municipiul Brăila.

Valoarea bunurilor indisponibilizate este de 3.000 de lei.

4. La data de 15 august 2023, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Postul de Poliție Transporturi Navale Hârșova au identificat, pe malul drept al Dunării, în zona de protecție a  fluviului, o instalație plutitoare, pentru captarea apei, fără avizul Administrației Naționale Apele Române.

În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Citește și. 

Concurs la IPJ ConstanțaSe caută șef pentru Biroul de Investigații Criminale din Poliția Medgidia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii